Wishlist
Начало / Новини / Lewis Capaldi може да прекрати кариерата си заради заболяване

Lewis Capaldi може да прекрати кариерата си заради заболяване

03 Април 2023
Lewis Capaldi може да прекрати кариерата си заради заболяване

Lewis Capaldi каза, че е възможно да прекрати кариерата си, ако симптомите му се влошат. Изпълнителят страда от синдрома на Турет - наследствено неврологично заболяване, което се характеризира с множество тикове. 

Шотландецът разкри диагнозата си миналия септември и каза, че го прави защото не иска хората да мислят, че тиковете му са в следствие на употреба на наркотици. 

Той обясни, че правенето и изпълняването на музика, влошава симптомите му.

"Симптомите ми се влошават само докато правя музика, иначе мога да бъда добре месеци наред, така че това е доста странна ситуация", споделя той в ново интервю. "Засега си заслужава, но ако нещата стигнат до там да си причиня непоправими щети, ще прекратя кариерата ми."

Capaldi ще сподели още детайли за това как синдромът на Турет влияе на работата му в новия му документален филм "How I'm Feeling Now", който ще дебютира в стрийминг платформата в сряда (5 април).

Звездата казва, че има тикове в рамото когато е щастлив, развълнуван, нервен или стресиран. "Това е нещо, с което живея", споделя Lewis, "Не е толкова лошо, колкото изглежда".

Наскоро по време на концерт във Франкфурт, Германия, феновете на певецът пяха вместо него, след като той получи тикове на сцената. 

Capaldi участва и в клинично проучване на устройство за китка, което помага на нервните тикове. Устройството е потиснало тиковете в главата и рамото, които били изключително болезнени. 

lewis capaldi
Сподели
Свързани новини