Wishlist
Jack Harlow
Jack Harlow
First Class (Power Intro)
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Защо присъдиха 900 хиляди паунда на Ed Sheeran?

Защо присъдиха 900 хиляди паунда на Ed Sheeran?

22 Юни 2022
Защо присъдиха 900 хиляди паунда на Ed Sheeran?

Суперзвездата Ed Sheeran и съавторите му, Steven McCutcheon и John McDaid от групата Snow Patrol, получиха 900 хиляди паунда от съдебни разноски, след като спечелиха делото за песента „Shape Of You”.

Тримата артисти, които са работили по сингъла от 2017 г. , бяха обвинени, че са плагиатствали от песента „Oh Why” на Sami Chokri и Ross O’Donoghue.

Sheeran, McCutcheon и McDaid отрекоха обвиненията в плагиатство. На 6-ти април съдът отреди, че Sheeran е невинен и обяви, че нито умишлено, нито подсъзнателно е копирал израза „Oh Why” докато е писал текста на „Shape Of You”.

Вчера съдия Zacaroli отреди на Sheeran и съавторите му 916 200 паунда. Според BBC, Chokri и O’Donoghue преди са настоявали обвиняемите да платят техните разноски по делото.

Съдията обаче счита за уместно разноските да бъдат платени от ищците. Очаква се още едно изслушване за оценка и определяне на окончателната сума.

През 2017 г. , Sheeran води друго дело за 15 милиона паунда за сингъла „Photograph”. От тогава изпълнителят твърди, че вече заснема процеса на писане на всяка песен, за да предотврати бъдещи обвинения в плагиатство.


sheeran защо паунда хиляди присъдиха 900
Сподели
Свързани новини