Wishlist
Начало / Новини / Върнаха музиката на Taylor Swift в TikTok

Върнаха музиката на Taylor Swift в TikTok

12 Април 2024
Върнаха музиката на Taylor Swift в TikTok

Музиката на Taylor Swift се завърна в TikTok, след като нейният лейбъл Universal изтегли всички свои изпълнители от платформата по-рано тази година.

През януари Universal Music Group (UMG) обяви, че ще изтегли песните на своите изпълнители от платформата, позовавайки се на несправедливо обезщетение за артистите и вредните ефекти от изкуствения интелект.

Но сега, както съобщава Variety, каталогът на Swift се върна на сайта, което може да е следствие от факта, че певицата вече притежава мастерите на своите записи.

Други изпълнители, подписали договор с лейбъла, продължават да отсъстват от TikTok, включително Bad Bunny, The Weeknd, Drake, Billie Eilish, Justin Bieber, Adele, Coldplay, J Balvin, Post Malone и Sophie Ellis-Bextor.

Моментът е подходящ, тъй като последният албум на Swift „The Tortured Poets Department“ излиза следващия петък (19 април).

По това време UMG обясни, че лицензионното споразумение с TikTok е изтекло на 31 януари и че преговорите за подновяване на договора са се провалили.

През февруари TikTok потвърди, че също е започнал да премахва песни от автори на песни, подписали с Universal Music Publishing Group.

The Voice - We Love Music!     

музика tiktok universal taylor swift ТикТок изкуствен интелект
Сподели
Свързани новини