Wishlist
Начало / Новини / Вежди Рашидов: Чест му прави на Пеевски, добро е делото, което върши

Вежди Рашидов: Чест му прави на Пеевски, добро е делото, което върши

24 Април 2020
Вежди Рашидов: Чест му прави на Пеевски, добро е делото, което върши

Става една ужасна война без враг. Всички сме в тежко положение. Чест му прави на Пеевски, добро е делото, което върши. Творците ще излязат по-силни от кризата – зад тази теза застана председателят на Комисията по култура и медии Вежди Рашидов.

"Чест прави на господин Пеевски. Не, че е ангел, но е най-големият дарител. И на това ли да го оплюем и да не му благодарим? При цялата тая беднотия. Ние ще минем всички граници от омраза. Не го казвам, защото съм в добри отношения с господин Пеевски. Добро е делото, което върши. Но човекът дава пари и помага в тежка ситуация. Когато всички му се подмазваха, аз го критикувах. Да, ама сега жестът е добър, жестът е за всички ни, жестът е смислен“, коментира Рашидов дарителската кампания на депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски.

Депутатът подчерта, че „ако има някой, който работи за подобряване на ситуацията, това са премиерът и неговото правителство“. "Всички приемаме закони, правила. Всеки ден като попове проповядваме, задължаваме хората да не се събират повече от двама, ние глобяваме хората. И изведнъж на Корнелия Нинова, която нищо не прави й се забавлява. Правителството денонощно не спи. Тя е решила сега да пита премиера. Да си го пита в едно кафене, защо ние трябва да рискуваме живота си – и нашия, и на куп служители и хора в парламента. От короната ще се спасим, от Корнелия-вирус не", коментира той желанието на БСП по време на пандемията да се изслушва премиера Бойко Борисов в парламента. 

„Ще си позволя да кажа, въпреки че много хора ламтят за пари – най-силно е изкуството точно по време на катаклизми, на войни, на битки, на жертви, на чума, категоричен бе той пред bTV. Рашидов допълни, че нито едно изкуство няма да умре вследствие на кризата. Държи да отбележи обаче, че въпреки че масово се говори за бъдещето на театрите, културата не е само в тях. „На мен ми е странно, когато цяло ведомство говори само за театрите. Културата е много по-широк спектър – писатели, художници, композитори, дизайнери... Всичко това е към тази област, така че всички тези хора не са по-различни от всички останали в държавата. Всички сме в едно тежко бедствие“, отбеляза той.

Самият Вежди Рашидов изкарва времето в извънредното положение у дома, като рисува и се подготвя за своята 70-а годишнина.


*Снимка: Канал 3

което прави делото пеевски вежди рашидов чест добро върши
Сподели
Свързани новини