Wishlist
Jason Derulo & Michael Bublé
Jason Derulo & Michael Bublé
Spicy Margarita
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Travis Scott няма да бъде изправен пред наказателни обвинения заради инцидента на Astroworld

Travis Scott няма да бъде изправен пред наказателни обвинения заради инцидента на Astroworld

03 Юли 2023
Travis Scott няма да бъде изправен пред наказателни обвинения заради инцидента на Astroworld

Съдът в Тексас реши, че Travis Scott няма да бъде изправен пред наказателни обвинения заради инцидента на фестивала Astroworld, в който 10 души изгубиха живота си при стъпкване  в тълпата. 

По време на изпълнение на 5 ноември 2021, хиляди бяха ранени пред сцената по време на участието на Scott

10 души умряха от задушаване по време концерта. Жертвите бяха на възраст между 9 и 27 години. 

По онова време рапърът каза, че е опустошен от събитията, но не разкри колко е сериозен инцидентът преди да напусне сцената. Впоследствие хиляди ищци излязоха, искайки милиарди долари за потенциални щети.

Според Rolling Stone, ищците твърдят, че организаторите на фестивала са имали лошо планиране и не е имало достатъчно охрана, което е допринесло за масовото стъпкване. 

Беше започнато разследване както от федерални служители, така и от полицията в Хюстън, за да се установи дали Scott и Live Nation са приложили адекватни мерки за безопасност за събитието.

Във времето след инцидента, Scott и Drake бяха обвинени в това, че са продължили изпълнението си, вместо да прекъснат навреме. Според BBC очевидци разказват, че безжизнени тела са били прекарани през тълпата и това е било видимо от сцената. 

Съдебното производство в Тексас отказа да повдигне обвинения срещу рапъра за инцидента. Kent Schaffer, адвокатът на рапъра, каза, че решението е било голямо облекчение за клиента му.

"Travis не е отговорен. Обвинения срещу него няма да облекчат болката на жертвите", твърди адвокатът.

Съдебните дела, заведени от множество жертви, остават активни в съдилищата на щата Тексас.

 

Миналия октомври семейството на една жертва постигна споразумение с рапъра и Live Nation, но условията на споразумението не бяха разкрити.

През месец май Travis представи предстоящия си албум "Utopia" пред професионалния бейзбол отбор на Хюстън. Датата на издаването и траклистата все още не са обявени. Това ще бъде четвъртият албум на звездата. 

 

travis scott
Сподели
Свързани новини