Wishlist
Madonna ft. Justin Timberlake
Madonna ft. Justin Timberlake
4 Minutes
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Отново съдят Travis Scott заради трагедията на Astroworld

Отново съдят Travis Scott заради трагедията на Astroworld

08 Ноември 2023
Отново съдят Travis Scott заради трагедията на Astroworld

Отново съдят рапъра Travis Scott заради трагедията на Astroworld.

През ноември 2021 осем души бяха смъртоносно стъпкани по време на изпълнението на Travis Scott на фестивала Astroworld. Още двама души починаха в болница в следващите дни.

Оттогава срещу рапъка и концертните промоутъри Live Nation има множество съдебни дела. Съдът реши да не повдига обвинения срещу Scott през юни тази година, докато разследване, започнато от полицията в Тексас (където се проведе фестивалът), доведе до доклад от 1266 страници. Въпреки това, множество дела все още остават активни. По това време Scott сподели, че е „опустошен“ от новината.

Най-новият иск идва от компания, наречена "Ceremony of Roses". Глобалната компания за медии, брандиране, дизайн и събития беше наета от рапъра и Live Nation, за да осигури „игри и забавления в карнавален стил на територията на фестивала“. Според съдебните документи, "Ceremony of Roses" съди Scott за „значителни финансови щети“ поради неговата „небрежност и умишлено неправомерно поведение във връзка с фестивала“.

От компанията заявиха, че са имали очаквали, че Live Nation и Scott ще „осигурят безопасност и професионализъм“ и че концертът „ще се проведе в първокласна, безопасна и сигурна среда с професионални бизнес практики“.

Точната сума, търсена като обезщетение, не беше разкрита – документите обаче твърдят, че "Ceremony of Roses" е инвестирала минимум 700 хиляди долара собствени разходи за фестивала.

 

travis scott
Сподели
Свързани новини