Wishlist
Начало / Новини / Tom Cruise се дистанцира от Сциентоложката църква

Tom Cruise се дистанцира от Сциентоложката църква

19 Август 2023
Tom Cruise се дистанцира от Сциентоложката църква

Том Круз вече не се интересува от сциентологията, чийто привърженик беше дълги години.

От три години актьорът не е посещавал централата на сектата в Ийст Гринстед, въпреки че почти през цялото време е бил във Великобритания на снимки.  

Том Круз се интересува от сциентология от 1986 г., когато е запознат с култа от първата си съпруга Мими Роджърс. Ръководителят на сектата Дейвид Мискавидж е близък приятел на актьора от много години и дори е бил шафер на сватбата му с Кейти Холмс през 2006 г.

За първи път Том Круз започва да губи интерес към сциентологията след брака си с Никол Кидман през 1990 г. Според слуховете именно ръководството на Сциентоложката църква е разрушило брака на актьорите: те не били доволни от отказа на Кидман да се присъедини към църквата. Въпреки това двете им осиновени деца, Изабела и Конър, остават да живеят с баща си и се придържат към същата религия, което се отразява на отношенията им с майка им.

През 2006 г. Круз се жени за актрисата Кейти Холмс и по-късно им се ражда дъщеря Сури. През 2012 г. Кейти Холмс подава молба за развод и иска пълно попечителство над дъщеря им. Причина за раздялата става и страстта на актьора към сциентологията.

Привържениците на Сциентоложката църква вярват, че човекът е духовно същество, което живее повече от един живот. В някои страни сциентологията е официално призната за религия, като редица учени я определят като псевдонаука, докато други я описват като "научна религия" или религиозно учение, основано на "гносис", т.е. духовно познание. 

tom cruise том круз
Сподели
Свързани новини