Wishlist
Начало / Новини / "The Tortured Poets Department" на Taylor Swift е най-големият албум в САЩ за 2024 до момента

"The Tortured Poets Department" на Taylor Swift е най-големият албум в САЩ за 2024 до момента

17 Юли 2024
"The Tortured Poets Department" на Taylor Swift е най-големият албум в САЩ за 2024 до момента

„The Tortured Poets Department“ на Taylor Swift е най-големият албум за годината досега в САЩ, докато „Beautiful Things“ на Benson Boone е най-стриймваната песен.

Албумът излезе на 19 април, но вече спечели 4,66 милиона еквивалентни албумни единици през първата половина на тази година. Той също така стана първият албум на жена, който прекара първите си 12 седмици на върха на класацията Billboard 200.

Еквивалентните албумни единици включват не само традиционни продажби на албуми, но също така и записи на еквивалентни албуми и стрийминг, като всяка единица се равнява на продажба на един албум, десет отделни песни, продадени от албум, 3750 поддържани от реклами официални аудио и видео потоци по заявка, генерирани от песни от албум, или 1250 платени/абонаментни официални и аудио потоци по заявка, генерирани от песни от албум.

Въпреки това, „The Tortured Poets Department“ също е най-продаваният албум от традиционните продажби на албуми с 2,47 милиона продадени копия. Това е най-продаваният албум на CD, винил и цифрови носители. Още два албума на Swift, „1989 (Taylor’s Version)“ и „Lover“ се класираха съответно на 9 и 10 място, като албуми на Beyoncé, SZA, Noah Kahan и Morgan Wallen също са сред най-продаваните записи.

Междувременно хитът на Benson Boone „Beautiful Things“ получи 448,7 милиона кликвания през първата половина на 2024 г. Той достигна номер две в класацията на Billboard Hot 100 през март. След него е „I Remember Everything“ на Zach Bryan с участието на Kacey Musgraves в класацията на най-стриймваните песни за годината, докато изпълнители като Kahan, Kendrick Lamar, Teddy Swims и Hozier също присъстват в класацията.

В момента Taylor е на европейския етап от нейното турне „Eras“.

 The Voice – We Love Music!    

албум taylor swift Тейлър Суифт the tortured poets department
Сподели
Свързани новини