Wishlist
Начало / Новини / Taylor Swift отменя концерти във Виена след планиран терористичен заговор

Taylor Swift отменя концерти във Виена след планиран терористичен заговор

08 Август 2024
Taylor Swift отменя концерти във Виена след планиран терористичен заговор

Концерти на Taylor Swift  във Виена бяха отменени след ареста на двама заподозрени, за които се твърди, че са планирали терористична атака.

Трите концерта трябваше да се проведат на 8, 9 и 10 август в Ernst-Happel-Stadion във Виена, Австрия като част от продължаващото турне на поп звездата „Eras“. Отмяната идва часове след като полицията обяви, че е осуетила на косъм заговор на ИДИЛ за нападение над един от концертите на Swift в страната.

Както се съобщава от Kronen Zeitung (чрез New York Post), двама заподозрени – като единият е 19-годишен, живеещ в дома на родителите си – са арестувани вчера (7 август). Властите нахлули в дома и открили различни химикали и вещества, потенциално използвани за направата на експлозиви.

На пресконференция австрийският генерален директор за обществената безопасност Франц Руф каза: "Заподозрените са били фокусирани върху концертите на Taylor Swift. Открихме, че той предприема действия, за да подготви атаката. Явна заплаха е предотвратена."

Твърди се, че 19-годишният заподозрян се е врекъл във вярност на лидера на Ислямска държава. Смята се, че и двамата заподозрени са се радикализирали онлайн.

Според властите концертите трябваше да привлекат около 65 000 посетители на ден, с допълнителни 10 000 до 15 000 фенове извън района. Преди отмяната на концертите Руф сподели, че охраната на концертите ще бъде засилена.

The Voice – We Love Music!    

концерти taylor swift Тейлър Суифт терористична атака
Сподели
Свързани новини