Wishlist
Начало / Новини / Taylor Swift заплашва със съд студент, който следи самолета ѝ

Taylor Swift заплашва със съд студент, който следи самолета ѝ

07 Февруари 2024
Taylor Swift заплашва със съд студент, който следи самолета ѝ

Адвокатите на Taylor Swift заплашват със съдебни действия студент, който следи самолета ѝ.

Jack Sweeney от Университета на Централна Флорида е известен със своите акаунти в социалните медии, които споделят публично достъпна информация за кацане и излитане на частни самолети, които обикновено принадлежат на различни знаменитости, милиардери, политици и други публични личности.

Информацията, споделена в неговите акаунти, е публично достъпна чрез Федералната авиационна администрация и сигнали, които частните самолети излъчват. Sweeney прави данните по-лесни за достъп чрез своите акаунти. Данните предоставят и оценки на емисиите на самолетите.

Според The Washington Post през декември Sweeney получил писмо от адвоката на поп певеца, в което се казва, че тя „няма друг избор, освен да използва всякакви правни средства за защита“, ако той не спре да публикува информация за самолета на Taylor

Копието на писмото, твърди, че действията на Sweeney са причинили на Swift и семейството ѝ „пряка и непоправима вреда, както и емоционален и физически стрес“, което засилва „постоянно състояние на страх за нейната лична безопасност“. В писмото пише още: „Въпреки че това може да е игра за вас или начин, който се надявате да ви спечели богатство или слава, това е въпрос на живот или смърт за нашия клиент“, добавяйки, че няма „никакъв легитимен интерес към или обществена нужда от тази информация, различна от преследване, тормоз и упражняване на господство и контрол.“

Студентът твърди, че гледа на писмото като на „опит да го изплаши от споделяне на публични данни“, добавяйки, че му е било изпратено приблизително по същото време, когато Swift е получила обратна реакция за отрицателното въздействие върху околната среда от използването на нейния частен самолет.

„Тази информация вече е публична“, каза Sweeney пред The Washington Post. „Нейният екип смята, че може да контролира света.“

Говорейки пред The Verge, студентът каза: „Мисля, че е важно да отбележа, че нямам намерение да навредя. Всъщност мисля, че Swift има някои добри песни. Вярвам в прозрачността и публичната информация.”

Това не е първият път, когато знаменитост заплашва съдебни действия срещу Sweeney. Още през 2022 г. технологичният милиардер Elon Musk блокира студента от X/Twitter. Той също туитна, че ще предприеме съдебни действия срещу него. 

taylor swift
Сподели
Свързани новини