Wishlist
Начало / Новини / Taylor Swift подкрепя решение на Американския Върховен съд в защита на ЛГБТИ хората

Taylor Swift подкрепя решение на Американския Върховен съд в защита на ЛГБТИ хората

18 Юни 2020
Taylor Swift подкрепя решение на Американския Върховен съд в защита на ЛГБТИ хората

В понеделник американският Върховен Съд направи историческа промяна, отсъждайки официално, че хората от LGBTQ+ обществото не трябва да бъдат дискриминирани на работното си място.

От днес нататък тези хора попадат под защитата на акта за граждански права от 1964г, което означава, че вече е нелегално работодател да уволни свой служител заради неговата сексуална ориентация или полова идентичност.

Това е исторически момент за LGBTQ+ обществото в САЩ. Според някои е дори по-сюблимен от легализирането на еднополовите бракове в Северна Америка през 2015г, тъй като не всеки ще пожелае да сключи брак, но всеки човек трябва да работи.

Непосредствено след решението на съда активисти, политици и звезди като Taylor Swift, Mandy Moore, Laverne Cox и Ellen DeGeneres изразиха щастието си в социалните мрежи.

"ДА!Благодаря на съдиите от Върховния Съд, които гласуваха за тази промяна, както и на всички активисти, които се бориха за нея! Все още имаме да извървим дълъг път до равенството, но това е една красива стъпка напред." - написа Talor Swift в Twitter.

Laverne Cox, известна с ролята си в култовия сериал Orange is the New Black, отпразнува победата в Instagram. "Спечелихме във Върховния Съд на САЩ" - пише тя -"Това е много емоционален момент. Спечелихме във Върховния Съд. Дори не мога да повярвам. Шест-гласово решение, че в Америка е нелегално да уволниш някого заради сексуалната му ориентация".

Колкото до Ellen DeGeneres, тя просто нарече решението "историческо". 



Вижте тази публикация в Instagram.

Historic. ????

Публикация, споделена от Ellen DeGeneres (@theellenshow) на

taylor swift хората подкрепя решение американския върховен съд защита лгбти
Сподели
Свързани новини