Wishlist
Lilly Wood & The Prick
Lilly Wood & The Prick
Prayer In C (Robin Schulz Remix)
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Съдят Lizzo за сексуален тормоз

Съдят Lizzo за сексуален тормоз

02 Август 2023
Съдят Lizzo за сексуален тормоз

Трима бивши танцьорки на певицата Lizzo я съдят за това, че е създала враждебна атмосфера на рабното място и упражнявала сексуален тормоз. 

Според NBC News имената на танцьорите, които са повдигнали обвиненията са Arianna Davis, Crystal Williams, и Noelle Rodriguez. Davis и Williams се състезаваха в риалити шоуто "Watch Out For The Big Grrrls", за да получат шанс да се присъединят към групата танцьори. Noelle Rodriguez е започнала да танцува за Lizzo, след като се е появила във видеото на "Rumors". Според делото и трите танцьорки са работили за Lizzo до началото на 2023, когато Davis и Williams са били уволнени, а Rodriguez е напуснала малко след тях.

Обвиняеми по делото са Lizzo, нейната компания Big Grrrl Big Touring Inc. и главната танцьорка Shirlene Quigley.

Според танцьорките Lizzo ги е накарала насила да докосват гола танцьорка в стрийптийз клуб в Амстердам. Те са били принудени да участват и в други развратни дейности.

В иска също така се твърди, че Lizzo е подложила момичетата на „мъчително“ прослушване след 12 часа репетиция, след като лъжливо ги е обвинила, че пият по време на работа.
Lizzo също така обвинила Arianna Davis, че е качила килограми. 

Капитанката на танцовия екип, Shirlene Quigley, е обвинена в това, че е налагала религиозните си виждания върху танцьорите, осмивала е тези, които са правили секс преди брака, а в същото време е обсъждала сексуалните си фантазии с екипа и е симулирала орален секс. 

Делото включва и твърдения за религиозен и расов тормоз,  незаконно лишаване от свобода и нелоялни бизнес практика, но тези твърдения не се отнасят за всички ответници по делото.

Делото не посочва конкретна сума за щети, които покриват емоционален стрес, включително неплатени заплати, загуба на печалби и правни такси.

lizzo
Сподели
Свързани новини