Wishlist
Ariana Grande
Ariana Grande
we can't be friends (wait for your love)
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Рита Ора ще пее на Евровизия 2023

Рита Ора ще пее на Евровизия 2023

16 Април 2023
Рита Ора ще пее на Евровизия 2023

Британската поп звезда Рита Ора ще бъде гост-изпълнител в първия полуфинал на тазгодишното издание Евровизия. Двата полуфинала на конкурса ще се проведат на 9-и и 11-и, а големият финал е на 13-и май. Рита Ора ще изпее микс от някои от най-големите си хитове, а кулминацията на нейното участие ще бъде изпълнението на новия ѝ сингъл - „Praising You”, което ще бъде своеобразен подарък за над 160-те милиона зрители пред екрана и всички фенове в Ливърпул Арена.

Малко известен факт е, че първата публична изява като артист на Рита Ора е свързана точно с Евровизия. През 2009 година тя се явява на кастинг за избор на представител на Великобритания,  организиран от BBC и Андрю Лойд Уебър, който е автор на британската песен. Победата тогава отива при Джейд Юън, която завършва на 5-то място на конкурса в Москва.

В своята кариера, Рита Ора държи рекордът за най-много топ 10 сингли от жена артист в историята на официалната британска музикална класация, а в стрийминг платформите музиката ѝ е слушана над 10 милиарда пъти.

eurovision Евровизия rita ora Ливърпул
Сподели
Свързани новини