Wishlist
Начало / Новини / BBC разкри подробности около Евровизия 2023

BBC разкри подробности около Евровизия 2023

31 Януари 2023
BBC разкри подробности около Евровизия 2023

Евровизия разкриха новия си слоган и визуална идентичност за тазгодишното издание на конкурса. 

Евровизия 2023 ще се проведе в M&S Bank Arena в Ливърпул в събота, 13 май. Тази година Великобритания ще е домакин на конкурса от името на миналогодишните победители Украйна. 

Kalush Orchestra, победителите на Евровизия 2022, казаха, че са доволни от това, че Ливърпул ще е домакин на събитието: "Знаем, че хората там ще са сърдечни домакини и организаторите ще успеят да придадат украйнски привкус на Евровизия 2023 в този град." 

Днес (31 януари), BBC обяви, че слоганът на конкурса ще бъде "United By Music" ("Обединени от музиката"), който рефлектира силата, която има музиката да обединява хората заедно. 

"Новият слоган демонстрира уникалното партньорство между Великобритания, Украйна и градът домакин Ливърпул да пренесат конкурса към публиката из целия свят и невероятната сила, която музиката притежава, за да обединява общностите заедно. Също така отразява произхода на конкурса, създаден за да обедини Европа заедно чрез телевизионно преживяване."

Визуалната идентичност на конкурса за 2023 г. е творческо партньорство между британската агенция Superunion и украинското студио Starlight Creative.

"Вдъхновено от украинското и британското знаме, използваните цветове са проектирани за да отразят радостта и разнообразието на конкурса."

Избраният шрифт пък се нарича „Penny Lane“ – вдъхновен от чугунените табели от 20-ти век, изобразяващи имената на улиците на Ливърпул и намигване към богатото музикално наследство на града.

Освен новата брандировка, гласуването на конкурса също претърпя някои промени. Професионалното жури ще бъде премахнато от полуфинала, което означава, че публиката сама ще реши кои държави ще бъдат финалисти. 
 

 

eurovision Евровизия
Сподели
Свързани новини