Wishlist
Jennifer Lopez ft. Pitbull
Jennifer Lopez ft. Pitbull
On The Floor
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Rihanna влезе в класацията на най-богатите музиканти във Великобритания

Rihanna влезе в класацията на най-богатите музиканти във Великобритания

15 Май 2020
Rihanna влезе в класацията на най-богатите музиканти във Великобритания

Rihanna за първи път влезе в класацията на най-богатите музиканти във Великобритания, която съставя екипът на "The Sunday Times". Според изданието състоянието на певицата се оценява на 468 милиона паунда.

Звездата, която сега живее в Лондон и се занимава предимно с марките си за дрехи, бельо и козметика, изпревари Елтън Джон и Мик Джагър, и дебютира на третото място в списъка на най-богатите в музикати.

Андрю Лойд Уебър и Пол Маккартни си поделят първото място в списъка с богатство от 800 милиона паунда всеки.

Доходите на Rihanna до голяма степен се дължат на козметичната марка "Fenty Beauty", където нейният дял от 15% е на стойност 351 млн. паунда.

Rihanna, която навърши 32 години през февруари, е младото изключение сред най-богатите музиканти във Великобритания, славата на повечето от които изгря през 60-те и 70-те години.

Сред топ 40 с най-висока печалба само Ед Шийрън и Адел са по-млади и „струват“ съответно 200 милиона и 150 милиона паунда.

По-надолу в списъка се нареждат имена от новото поколение поп звезди, като Дуа Липа, на 24 години, и Джордж Езра, на 26 години, всеки от които притежава богатство на стойност 16 милиона паунда.

Театралният импресарио Лорд Лойд-Уебър, който е на 72 години, е единствената “обедняла” звезда в списъка, като според изчисленията спирането на театрите в Уест Енд и Бродуей заради пандемията вече е изтрило 20 милиона паунда от богатството му.

За разлика от това, Пол Макратни получава увеличение на авоарите си с 50 милиона паунда, благодарение на доходоносното световно турне и първата си детска книга „Hey Grandude!“, която оглави списъка на най-продаваните в „Ню Йорк таймс“ миналата година.

Прощалното турне на Елтън Джон добави 40 милиона паунда към богатството му, с което той застана на четвърто място.

Рок-динозавърът от "Ролинг Стоунс" Мик Джагър е на пето място с 285 милиона паунда.

Ед Шийрън оглави списъка на младите музиканти (на възраст 30 или по-малко), като добави 40 милиона паунда към богатството си след завършването на световно турне с 255 дати миналия август. Хари Стайлс е втори сред младите с 63 милиона паунда.

Съставителите на класацията казват, че присъствието на Rihanna е показателно за “сеизмична промяна” в основния списък на богатите, който от 1989 г. идентифицира най-богатите 1000 личности или семейства, живеещи във Великобритания.

„Дните, в които той е бил доминиран от наследствено богатство, поземлена собственост и предимно бели, на средна възраст и възрастни мъже, се променят“, казват от "The Sunday Times".

„Например, наблюдаваме голям ръст в броя на азиатските предприемачи и в броя на самоизградилите се хора. Rihanna е много добър пример за човек, който идва от доста тежко детство в Барбадос и който има глад и решителност да работи, да работи, да работи... както се пее в една от песните й, нали?”, допълва представител на екипа, като има предвид песента на звездата "Work".


Въпреки че изпълнителката изгради името си чрез музиката, тя не е издавала албум от 4 години, като през това време се концентрира върху модната си империя.

"Fenty Beauty" стартира през септември 2017 г. и е проектирана да обслужва по-широк спектър от типове и цветове на кожата от типичните козметични марки. Благодарение на популярността на звездата и на нейните 82 милиона последователи в Instagram, само през първите няколко седмици марката й натрупа продажби от 78 милиона паунда. Сега компанията е оценена на 3 млрд. долара.

Rihanna също има линия за бельо – "Savage X Fenty" и продължава да получава авторски възнаграждения от хитови песни като "SOS", "Umbrella" и "Only Girl In The World".


Нейното богатство от 468 милиона паунда я прави най-богатата изпълнителка не само във Великобритания, но и в света – пред Мадона (462 милиона британски лири), Селин Дион (365 милиона британски лири) и дори Бионсе (325 милиона паунда).



Снимка: Instagram








влезе във rihanna класацията великобритания най-богатите музиканти
Сподели
Свързани новини