Wishlist
Jason Derulo & Michael Bublé
Jason Derulo & Michael Bublé
Spicy Margarita
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Raye спечели наградата BRIT за автор на годината

Raye спечели наградата BRIT за автор на годината

29 Февруари 2024
Raye спечели наградата BRIT за автор на годината

Британската звезда Raye записа името си в историята на наградите BRIT като се превърна в първата жена – носител на приза за автор на годината. Наградата е специална и се връчва преди официалната церемония, която ще се проведе на 2 март в O2 Arena в Лондон. Категорията „Автор на годината“ е нова, датира от 2022 г., и победителят се определя от експертно жури. Предишните призьори са Ed Sheeran и Kid Harpoon.

RAYE ще излезе на сцената на O2 Arena и като изпълнител, заедно с Becky Hill, Calvin Harris & Ellie Goulding, Dua Lipa, Jungle, Kylie Minogue, Rema и Tate McRae.

Raye се сдоби с цели 7 номинации за BRIT, като така тя изпревари Craig David, Gorillaz и Robbie Williams, които държаха предишния рекорд с по шест номинации за една година. Изпълнителката изпрати една от най-успешните си години в професионален план и седемте номинации го доказват. В началото на февруари 2023 г. тя издаде дебютния си албум “My 21st Century Blues”. Сред отличията BRIT, за които Raye е номинирана са „Поп изпълнител на годината“, "Песен на годината" и "Албум на годината". Певицата ще се бори и да спечели приза за „Най-добър нов изпълнител“.

The Voice - We love music! 

brit raye награда
Сподели
Свързани новини