Wishlist
Начало / Новини / Радостна новина за феновете на “Здрач”

Радостна новина за феновете на “Здрач”

05 Май 2020
Радостна новина за феновете на “Здрач”

Радостна новина за феновете на хитовата вампирска сага “Здрач” - писателката Stephenie Meyer, която стои зад екранизираните романи, ще издаде нова книга това лято.

Авторката на поредицата съобщи, че на 4-и август, повече от десетилетие след като завърши оригиналната история, ще се появи продължение, озаглавено “Midnight Sun”.

Сериозно обмислях да отложа това съобщение докато нещата се нормализират”, пише в изявлението си Meyer. “Това обаче ми се стори неправилно, като се има предвид колко дълго вече чакаха почитателите за тази книга”.

И допълва: “Знам колко много лично аз се нуждая от неща, които да ме разсейват в момента, колко много искам нещо, което да очаквам с нетърпение, и най-вече колко голяма нужда имам от повече книги за четене. Затова се надявам, че тази книга ще даде на читателите възможност отново да усетят удоволствието от очакването, а когато се появи - и възможност да поживеят в един измислен свят за кратко”.

Поредицата “Здрач” проследи романтичната история на болезнено красивия вампир Edward Cullen (който между другото няма никакъв проблем със слънчевата светлина и дори блещука като диамант под слънчевите лъчи) и неговата опияняваща като “личния му наркотик” любов към Bella Swan, която в началото е просто човек, а впоследствие става и вампир, за да бъде завинаги заедно с любимия си кръвопиец (и да му роди дете, разбира се, полу-човек, полу-вампирка, кръстена Ренесме). В сюжета са замесени също семействата и приятелите на двамата влюбени, които се състоят от хора, вампири, върколаци и хибриди. (Ако сега навлизате в материята, препоръчваме ви да чуете и саундтрака към филмите. Само ще споменем "It Will Rain" на Bruno Mars.)

Оригиналният разказ е написан през погледа на Bella, докато новата книга ще се съсредоточи върху живота на Edward и ще предаде събитията от неговата гледна точка.

“Срещата с красивата и мистериозна Bella е едновременно най-интригуващото и най-разтърсващото събитие, което той е преживявал в дългия си вампирски живот”, казват от издателството в резюмето за новата книга. “Докато научаваме повече изненадващи детайли от миналото на Edward и вътрешната му борба със собствените му мисли, разбираме защо това е определящата дилема на живота му. Как да си позволи да се влюби в Bella, когато знае, че самият той застрашава живота й?”.

След издаването на първата книга “Здрач” (“Twilight”) през 2005 г., поредицата печели милиони фенове по целия свят и достига до големия екран под формата на 5 хитови филма, които направиха от Robert Pattinson и Kristen Stewart истински холивудски знаменитости. Филмът “Здрач” излезе през 2008 г. и беше последван от “Новолуние” (“New Moon”), “Затъмнение” (“Eclipse”), “Зазоряване - част I” (“Breaking Dawn — Part I”) и “Зазоряване - част II” (“Breaking Dawn — Part 2”). Последната част излезе през 2012 г. Филмовата поредица донесе на създателите си над 3 милиарда долара приходи.

От издателската къща обявиха, че първото издание на “Midnight Sun” ще излезе в 750 000 копия с твърди корици, както и обикновено издание. Ще има също електронен вариант на книгата и аудио версия.

Снимка: Instagram

феновете новина здрач радостна
Сподели
Свързани новини