Wishlist
Начало / Новини / Поредно голямо дарение от Делян Пеевски за "Александровска"

Поредно голямо дарение от Делян Пеевски за "Александровска"

16 Април 2020
Поредно голямо дарение от Делян Пеевски за "Александровска"

Депутатът Делян Пеевски направи поредно голямо дарение за "Александровска болница" . То е на стойност 162 000 лева и включва апаратура и защитни медицински средства.

Медиците от интензивното отделение, които са на първа линия в борбата с коронавируса, вече са подсигурени с анестезиологичен апарат за 115 000 лева. Народният представител, който до момента вече е дарил на болници в страната близо 4 милиона лева, предоставя безвъзмезмездно и 200 предпазни облекла за медицинския персонал на "Александровска" заедно с 1000 защитни маски и 300 предпазни шлема.

Медиците благодариха за ценното оборудване с обща снимка и обещаха "Заедно ще победим".



Още през март Пеевски дари на "Александровска" 150 000 лева за закупуване на медицинска техника и респиратори. Така само за тази голяма столична болница, в която се лекуват пациенти с коронавирус, депутатът от ДПС направи дарения за близо половин милион лева.

До момента той даде стотици хиляди за редица лечебни заведения в страната, сред които тези в Разлог, Гоце Делчев, Благоевград, Ямбол, Кърджали, а преди ден дойде ред и на варненската "Света Марина".

дарение делян пеевски голямо александровска поредно
Сподели
Свързани новини