Wishlist
Начало / Новини / Почина още един от братята на Madonna

Почина още един от братята на Madonna

07 Октомври 2024
Почина още един от братята на Madonna

Madonna изрази почит към своя брат Кристофър Чиконе, който почина на 63-годишна възраст.

Новината за смъртта му беше потвърдена от представители на семейството, които разкриха, че той е починал в Мичиган в петък (4 октомври) от рак.

Поп иконата публикува трогателно съобщение в профила си в Instagram, разкривайки колко близки са били двамата в детството и в началото на кариерите им.

„Брат ми Кристофър го няма. Той беше най-близкият ми човек толкова дълго време. Трудно е да се обясни връзката ни, но тя израсна от това, че сме различни и обществото щеше да ни създаде трудности заради това, че не следваме статуквото.
Хванахме се за ръце и танцувахме през лудостта на нашето детство. Всъщност танцът беше един вид суперлепило, което ни държеше заедно. Откриването на танца в нашия малък град в Средния запад ме спаси, а след това се включи и брат ми, което спаси и него. Моят учител по балет, също се казваше Кристофър - той създаде безопасно пространство за брат ми да бъде гей, дума, която не се изговаряше или дори шепнеше там, където живеехме. 
Когато най-накрая събрах смелостта да отида в Ню Йорк, за да стана танцьорка, брат ми ме последва. И отново се хванахме за ръце и танцувахме в лудостта на Ню Йорк! Поглъщахме изкуството, музиката и филмите като гладни животни, бяхме в епицентъра на всички тези неща.
Танцувахме през лудостта на епидемията от СПИН. Ходихме на погребения, плакахме и танцувахме.”

Кристофър работи в тясно сътрудничество със сестра си в началото на нейната кариера. Той беше арт директор на световното ѝ турне "Blond Ambition" през 1990 г. и като директор на турнето "The Girlie Show" от 1993 г.

„Когато ставаше дума за добър вкус, брат ми беше папата и трябваше да му целунеш пръстена, за да получиш благословията му“, добави тя. „Ние се противопоставихме на Римокатолическата църква, полицията, моралното мнозинство и всички авторитетни фигури, които пречеха на артистичната ни свобода! Брат ми беше точно до мен. Той беше художник, поет и визионер. Възхищавах му се. Имаше безупречен вкус. И остър език, който понякога използваше срещу мен, но аз винаги му прощавах.”

Кристофър публикува мемоарите си „Животът със сестра ми Мадона“ през 2008. Книгата стана бестселър на „Ню Йорк Таймс“. Изданието предизвика известни търкания в семейството, като Чиконе пише за трудностите, през които е преминала сестра му по време на връзката ѝ и последващата раздяла с филмовия режисьора Гай Ричи
Известно време след издаването на книгата Кристофър и Madonna не бяха в добри отношения.

„Последните няколко години не бяха лесни“, пише Madonna в Instagram. „Не си говорихме известно време, но когато брат ми се разболя, намерихме пътя един към друг. Направих всичко възможно да го запазя жив колкото се може по-дълго. Изпитваше толкова много болка към края. Още веднъж се хванахме за ръце. Затворихме очи и танцувахме. Заедно. Радвам се, че вече не страда. Никога няма да има някой като него. Знам, че танцува някъде.”

В допълнение към работата си с Madonna, Кристофър беше художник, интериорен декоратор и дизайнер, а също така режисира музикални видеоклипове за артисти, включително Dolly Parton и Tony Bennett.

Новината за смърттаа му идва по-малко от две седмици след смъртта на мащехата им - Джоан Клеър Чиконе, която също почина от рак.
Най-големият им брат, Антъни Чиконе, почина през февруари 2023.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

The Voice – We Love Music!   

madonna Кристофър Чиконе
Сподели
Свързани новини