Wishlist
Начало / Новини / Платена публикация: Мислите ли за минималистична баня? Вижте няколко добри идеи!

Платена публикация: Мислите ли за минималистична баня? Вижте няколко добри идеи!

08 Декември 2021
Платена публикация: Мислите ли за минималистична баня? Вижте няколко добри идеи!

Минимализмът е стил, който избягва излишъка и при вземането на решения за покупка на дадена стока - той се фокусира върху качеството, а не върху количеството. Минималистичният интериор има своя чар, а съвременните жилищни тенденции показват, че този стил е станал синоним на модерността. Как да създадем пространство, което да е чисто по форма, икономично в цветове и в същото време максимално функционално? Вижте нашите идеи и вдъхновения за модерна минималистична баня!

Ако искате да постигнете ефекта на минималистична баня:

-         Изберете приглушени цветове - сиво, черно, бяло и бежово ще отразят най-добре желаната атмосфера.

-          Инсталирайте окачена за стената тоалетна и мивка, защото това ще направи интериора оптически по-голям.

-        Прилагайте класически геометрични форми.

-        Скрийте рафтовете зад огледало или на други внимателно обмислени места.

-        Скрийте гнездата в плотове или чекмеджета.

-        Използвайте отварящи се с пуш бутони фронтове на шкафовете (премахването на дръжките ще подчертае простотата).

-         Ограничете броя на рафтовете в банята до необходимия минимум.

-        Инсталирайте оригинални лампи

Какви материали да използвате в минималистична баня?

Тъй като вече знаем с какво се характеризира минималистичната баня, струва си да се знае и кои материали ще пасват най-добре на такъв интериор.

1. Стъкло и стомана

Когато създавате баня в модерен, минималистичен стил, струва си да се съсредоточите върху стъкло и стомана. Разбира се, трябва да използвате тези материали в правилните количества и пропорции, за да не разваляте уютната атмосфера, която трябва да съпътства минималистичната баня.

2. Бетон

Всеки, който следва най-новите тенденции, вероятно вече е забелязал, че бетонът все повече се използва в съвременните аранжировки за баня. Той се вписва идеално в интериори в минималистичен стил, както и в интериори в бляскав стил, които са пълни с разкош. Бетонът може да бъде използван в банята по много начини, например под формата на широкоформатни плочки за баня, имитиращи бетон или шестоъгълни декорации.

3. Дърво

Ако обмисляме използването на дърво като завършващ материал в баня, е много важно да помислите добре какви видове ще използвате. В момента най-популярно е дървото със суров външен вид с ясно видими нишки. Тук на помощ идват производителите на керамични плочки, които предлагат широка гама плочки за баня, подобни на дърво с повече или по-малко ясен  модел, имитиращ естествено дърво

Най-важното предимство на този стил е Лесно поддържане на интериора чист

Едва ли някой от нас обича да чисти, но всички харесваме, когато е чисто. За съжаление, в днешно време, когато всеки има планиран ден почти до минута, си струва да търсим решения, които ни позволяват да спестим време. Банята в минималистичен стил, с ограничен брой шкафове или отделения за съхранение, несъмнено ще ни спести много време, което би трябвало да отделим за почистване на стая с много елементи при оборудването и богати декорации.

Източник: vsichko-za-baniata.com

добри няколко вижте мислите платена публикация минималистична баня идеи
Сподели
Свързани новини