Wishlist
Jennifer Lopez ft. Pitbull
Jennifer Lopez ft. Pitbull
On The Floor
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Платена публикация: Как да използваме статистика при прогнозирането на мачове?

Платена публикация: Как да използваме статистика при прогнозирането на мачове?

22 Ноември 2021
Платена публикация: Как да използваме статистика при прогнозирането на мачове?

Статистиката е като традициите – и за двете може да се каже, че хем са „за да се спазват“, хем са „за да се променят“! Все пак информацията, която ни дават данните е нещо, което би могло да увеличи шансовете ни за успех в дългосрочен план. Този тип предвиждания се наричат още и математически прогнози, тъй като фундамента на идеята при тях е, че с помощта на математиката се изчислява най-вероятния изход от дадено спортно събитие. Целият този обем от информация обаче би отнел голяма част от времето ни, ако искаме да сравняваме и анализираме сами. В интернет има сайтове, които предоставят наготово математически футболни прогнози за днес, базирани на статистиката. Сред тези сайтове е и футболни-прогнози.бг – официален български онлайн типстър, предлагащ напълно безплатно на своите потребители експертни предвиждания за различни спортни срещи като прогнози за тенис, футбол, баскетбол и други. В него можем да открием и още много полезна и ценна информация, която да ни накара да се превърнем в истински печеливши гемблъри.

Но какво всъщност представляват тези статистически прогнози и как се получават? Да вземем за пример хипотетична среща между Тотнъм и Саутхемптън в 13ти кръг от Висшата лига на Англия. Мачът е на „Уайт Харт Лейн“, като домакините към момента са на 5та позиция с актив от 20т. – 5 победи, 5 равенства и 2 загуби. Гостите са точно над чертата на 17та позиция във временното класиране с 9т. – 2 победи, 3 равенства и 7 загуби. Има множество фактори, които можем да вземем предвид, но в случая ще изчислим кое от брой картони, корнери и голове е най-вероятно да излезе. Като домакин от началото на сезона „шпорите“ имат средно 1.78 получени жълти картона на мач, а Саутхемптън като гост са с показател 2.35. По отношение на корнерите в домакинските мачове на Тотнъм има средно по 7 корнера, докато при гостуванията на „светците“ – едва по 5. Тимът от Северен Лондон бележи средно по 2.20 гола на своя „Уайт Харт Лейн“, докато отбора от южния бряг допуска средно по 2.50 попадения далеч от дома. На базата на тези цифри бихме могли да заключим, че един от най-вероятните възможни варианти е „шпорите“ да отбележат, при това повече от 1 гол. Залог с добра стойност би бил Тотнъм да вкара над 1.5 попадения. Разбира се, при истинския задълбочен математически и статистически анализ на дадено спортно събитие, се вземат предвид много повече фактори, но все пак
добиваме представа как точно се извличат подобен тип прогнози.

Тони Блум е човекът, който е собственик на клуба от Висшата лига Брайтън енд Хоув Албиън. Освен че притежава свой футболен тим, той има и други много любопитни хобита и източници на приходи. Един от неговите бизнеси се нарича „Старлизард“ – компания, която предоставя професионални прогнози и залози на своите клиенти, като предвижданията са базирани изцяло на математически и статистически анализ. Той разполага с четири екипа, като единият от тях сравнява данните, другият синтезира най-вероятните от най-вероятните, третият избира най-подходящите коефициенти в зависимост от това, което предоставят букмейкърите, а четвъртият е в постоянна връзка с букитата и урежда и прави залозите. Така работи тази добре смазана и много печеливша машина, наречена „Старлизард“. Сред любимите прогнози на Тони и компания е азиатският хендикап. Друго характерно за този професионален типстър е, че никога не разкрива предвижданията си, понеже веднъж попаднали в публичното пространство, то това би могло да убие стойността им, тъй като букмекърите по всяка вероятност ще се намесят и ще използват правото си да променят коефициентите.

Ако ще подхождаме към гемблинга като към вариант за професия, хоби или просто инвестиция, то трябва да подходим внимателно, като всъщност както трябва към всяко едно нещо, към което имаме сериозни намерения. За да бъдем професионалисти, трябва да го правим така, както истинските експерти биха го правили. За целта е добре да открием подходящия източник, който предоставя математически прогнози, тъй като е доказано, че те са едни от най-добрите – все пак е математика, а срещу нея не може да се спори!

*Хазартът е забранен за лица под 18 годишна възраст. Хазартът води до пристрастяване и трябва да се залага разумно и отговорно. При проблем е необходимо да се потърси лекарска помощ.
  

как при мачове статистика платена публикация използваме прогнозирането
Сподели
Свързани новини