Wishlist
Начало / Новини / Платена публикация: Защо заемите са толкова привлекателни?

Платена публикация: Защо заемите са толкова привлекателни?

08 Декември 2021
Платена публикация: Защо заемите са толкова привлекателни?

Както знаете, търсенето създава предлагане - това виждаме днес във всички области на нашия живот. Повечето хора се стремят да подобрят качеството на живота си, дори и да нямат собствени спестявания.

На първо място, това се обяснява с желанието на съвременния човек да има всичко сега и бързо: технически нововъведения, нови ремонти в апартамента, възможност за добра почивка в чужбина и т.н. Рекламата в медиите постоянно ни налага все повече желания, които искаме да задоволим тук и сега, а не да чакаме няколко месеца или дори години.

Сами по себе си тези желания не са лоши, но трябва реално да прецените финансовите си възможности, за да не попаднете в капан от дългове. Въпреки че покупката ще се забави малко, няма да се налага да плащате повече.

Разбира се, сега е много по-лесно да вземете бърз кредит и да получите това което искате. Но си струва и да разберете, че вие ще задоволите моментно ваше желание, но ще е за сметка на бъдещи ваши финансови затруднения.

Заемът наистина е необходим, ако говорим за голяма покупка, от която имаме спешна нужда, или когато получавате пари за сериозни цели - закупуване на къща, кола, плащане за образование на дете, заплащане на скъпо лечение и т.н.

На какво трябва да обърнете внимание, когато кандидатствате за заем?

Ако сте претеглили всички плюсове и минуси и въпреки това сте склонни да вярвате, че контактът с банката е наистина необходим за вас, тогава трябва да запомните няколко правила. След като ги приемете, ще ви бъде по -лесно да се ориентирате в разнообразието от банкови оферти.

Размер на кредит

Размерът на заетите средства трябва да бъде 20-30% от общата стойност на стоките (недвижими имоти), тоест 20-30% от това, което липсва. Например, ако апартамент струва 100 000 лева, а вие имате 70 000, тогава можете да вземете пари назаем, ако имате по -малка сума, тогава е по -добре да спестите пари.

Вашите финансови възможности

Месечното плащане  не трябва да надвишава 20-25% от месечната Ви заплата минус задължителните месечни плащания, които плащате (наем, електричество, интернет, бензин и т.н.). Трезво оценете възможностите си, не забравяйте, че трябва да правите вноски в банката всеки месец, независимо от празниците и извънредните ситуации.

Ако вече имате дългове, ако едва имате достатъчно за достоен живот, не можете да вземете нови заеми. Необходимо е да се търсят допълнителни източници на доход, а не да се вкарвате в нов дълг.

Източник: vsichki-krediti.com

защо толкова платена публикация заемите привлекателни
Сподели
Свързани новини