Wishlist
Начало / Новини / Платена публикация: Гладки устни дори през зимата? Правилната грижа е наистина лесна!

Платена публикация: Гладки устни дори през зимата? Правилната грижа е наистина лесна!

09 Ноември 2021
Платена публикация: Гладки устни дори през зимата? Правилната грижа е наистина лесна!

Устните са една от най-чувствителните части на тялото. Понижаване на температурата, вятър, дъжд, всичко това често се отразява негативно на деликатната кожа на устните. Студеният период значително влошава състоянието на епидермиса. Зачервяване, лющене, сухота и възпаление са най-честите симптоми, ако грижата за устните е неправилна и или пък липсва такава.

Използвайте овлажняващ балсам за устни на всеки час. Най-добрата превенция срещу сухотата е редовната хидратация. Такъв тип продукт предпазва от външни негативни влияния, но препоръчваме да го нанасяте няколко пъти на ден, за да предпазите деликатната кожа през целия ден. В този каталог https://makeup.bg/brand/349421/ ще откриете богата гама от балсами за устни, от които със сигурност ще изберете идеалния за вас.


SPF защитата е важна част от грижата за устните. Често срещана грешка е пренебрегването на UV защитата през студения сезон, но през есента и зимата слънцето само измамно намалява активността си, като всъщност е също толкова вредно за кожата. Важно е да изберете балсам, който съдържа защитен SPF филтър или да нанесете специален крем отделно. Най-важното е, не забравяйте това, преди да излезете от вкъщи.

Опитайте се да избягвате балсами и червила с изкуствен аромат и съдържание на оцветители. Колкото по-естествен е нюансът на вашия балсам или червило, толкова по-добре. Факт е, че през есента устните са по-податливи на дразнене. Прилагане на гланц или червило с по-остър аромат и пигмент може след това да предизвика алергична реакция или да навреди на лечебния процес.

Не използвайте ексфолиант твърде често и не облизвайте устните си. Честа грешка е е да се използва пилинг, когато кожата е напукана. Това обаче само ще влоши състоянието ѝ, защото тя вече е раздразнена. Вместо това нанасяйте зехтин или кокосово масло върху устните си и го оставете да попие. Освен това не забравяйте да нанасяте подхранващ балсам преди лягане.

Изберете подходящи дрехи според време. Покриването на устните ви с топъл шал по време на пътуване до работа, пазаруване или разходка ще ги предпази от агресивното въздействие на лошото време.

през устни дори наистина зимата грижа платена публикация гладки правилната лесна
Сподели
Свързани новини