Wishlist
Начало / Новини / Песента на Artik & Asti "Девочка танцуй" се превърна в един от най-големите хитове на 2020 и вече е в официалната еърплей класация на България

Песента на Artik & Asti "Девочка танцуй" се превърна в един от най-големите хитове на 2020 и вече е в официалната еърплей класация на България

18 Февруари 2021
Песента на Artik & Asti "Девочка танцуй" се превърна в един от най-големите хитове на 2020 и вече е в официалната еърплей класация на България

"Девочка танцуй" — абсолютен и безусловен хит. Песента покори слушателите във всички музикални платформи, активно се завъртя и по радиостанциите, като донесе престижни награди на двамата артисти и дори привлече вниманието на други изпълнители. Всичко това се случва в Русия. Сега песента набира скорост и в България, където много руски песни влизат в радио-и телевизионните класации. "Девочка танцуй" е още един хит, който се появи в официалната класация на България за излъчване – Топ 100. Песента излиза у нас чрез Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music Russia. Успехът на проекта у нас се дължи на активното му излъчване по радио и телевизия The Voice, благодарение на които намери място сред най-излъчваните хитове в ефира на страната ни.


В стрийминг услугата Yandex Music Artik & Asti нямат равни на себе си— "Девочка танцуй" се оказа най-слушаното руско парче в платформата. Въпреки че от излизането на песента е изминала повече от година, тя все още не е напуснала топ 40 на класацията на Yandex. И това не е единственото постижение: Artik & Asti също станаха най-популярната руска група през 2020 г., а албумът „7 (Част 2)“ (в който се съдържа песента) се оказа най-слушания руски албум в платформата.

В другите платформи "Девочка танцуй" също показа изключителни резултати. Парчето влезе в топ 10 на най-слушаните песни за 2020 на Apple Music, а самите Artik & Asti са сред топ 5 най-популярните изпълнители в платформата. "Девочка танцуй" все още е в Top 100 на Apple Music, изпреварвайки много нови хитове.

Във VK и BOOM "Девочка танцуй" влезе в топ 10 на най-слушаните песни, албумът „ 7 (Част 2) “зае третото място в класацията за албуми, а Artik & Asti станаха втори в класацията за най-популярни изпълнители.

Въпреки че Spotify се появи в Русия едва през юли 2020 г., песента "Девочка танцуй" успя да събере цели 7,27 милиона слушания. В края на годината Artik & Asti украсиха корицата на плейлиста Top Russia.

Клипът на песента събра над 75,7 милиона гледания в YouTube, а популярността на трака не можа да остави безразлични и други изпълнители. През декември HammAli & Navai пуснаха своя кавър версия на хита  (с 3,6 милиона гледания в YouTube), а в предаването  "Ты супер!"!" тя беше изпълнена от 14-годишната певица Анна Свирепова (видеото събра 1.27 милиона гледания).

Като всеки модерен хит, в "Девочка танцуй" мигновено се влюбиха и потребителите на TikTok. Общият брой на #ДевочкаТанцуй стигна почти 38 милиона. В един от клиповете песента се изпълнява от уличен музикант — сега с увереност може да се каже, че песента е станала народна.

Радиостанциите също много харесаха парчето: "Девочка танцуй" се превърна в една от най-пусканите песни на годината с почти 1,2 милиона ротации, а общият брой на ротациите на Artik & Asti достигна 3,29 милиона. Освен това "Девочка танцуй" се оказа една от най-търсените парчета  в Shazam. Към днешна дата то е събрало повече от 1 милион слушания там.

Този, без никакво преувеличение, суперхит донесе на Artik & Asti не само милиони слушания и нови фенове, но и музикални награди - например "Златен грамофон" в номинацията "Песен на годината". На 11 февруари Artik & Asti отнесоха наградата "Ново радио" в номинация "Най-добрата група". А в началото на месеца дуото беше удостоено с пет номинации за награди "Жара Music Awards". "Девочка танцуй" е номинирана за "Песен на годината" и "Видео на годината", а албумът «7 (Part 2)» — с «Албум на годината». Групата може да получи и наградите "Група на годината" и "Связь поколений" — имената на победителите ще бъдат обявени на 4 април. Освен това Artik & Asti получиха две номинации за наградата Виктория: "Най-добра група" и "Песен на годината".

2020 българия вече песента най-големите хитове artik asti девочка танцуй превърна един официалната еърплей класация
Сподели
Свързани новини