Wishlist
Начало / Новини / Paris Hilton свидетелства пред конгреса в САЩ за предполагаемо малтретиране в интернат за проблемни тийнейджъри

Paris Hilton свидетелства пред конгреса в САЩ за предполагаемо малтретиране в интернат за проблемни тийнейджъри

02 Юли 2024
Paris Hilton свидетелства пред конгреса в САЩ за предполагаемо малтретиране в интернат за проблемни тийнейджъри

43-годишната Paris Hilton свидетелства пред конгреса в САЩ за малтретиране в интернат за проблемни тийнеджъри.

Като 16-годишна Paris е изпратена в серия от домове за така наречените проблемни тийнейджъри, деца с всякакви проблеми, от лошо поведение до проблеми със зависимостта и психични заболявания.

"Бях нормално 16-годишно момиче. Родителите ми бяха много стриктни. Не искаха да излизам и аз се бунтувах и започнах да се измъквам тайно и да имам лоши оценки", твърди Paris. "Родителите ми говориха с терапевти, които препоръчаха тези училища. По-късно открих, че тези терапевти получават комисионни като изпращат децата на тези места."

Подобно на много деца, които посещават тези училища, родителите на Hilton са платили за сигурен транспорт, на практика разрешено отвличане, при което непознати взимат тийнейджъри от леглата им посред нощ и ги натоварват в микробуси.

"Една нощ в 4:30, двама огромни мъже влязоха в стаята ми и просто ме изкараха от леглото и казаха, "Лесно си искаш да те изкараме или по трудния начин?". Държаха белезници и нямах представа какво се случва, мислех, че ме отвличат, нямах представа кои са тези хора. Направо е шокиращо, че има хора като този, които съществуват по света, които могат да се отнасят така с деца и това да им се разминава толкова дълго. Все още сънувам кошмари заради това."

Hilton се озовава в училище "Прово Каньон", в подножието на планините Уасач в Юта.

Училището се рекламира като "интензивен, психиатричен център за лечение на младежи", но тя казва, че всеки ден е бил истински ад.

В автобиографията си "Paris: The Memoir", тя твърди, че е била събудена посред нощ от мъжки персонал - не от лекари - и отведена в стая, където са я принудили да се подложи на прегледи на шийката на матката.

„Сега като възрастна виждам това като сексуално насилие. Мъже и жени от персонала, които гледаха младо момиче как се преоблича или голо или си взема душ, беше просто нехуманно на всички нива.“

Тя също така твърди, че е била тъпкана насила с лекарства.

„Веднъж си казах: „Не искам повече да ги вземам“. Така че просто сложих хапчетата под езика си и ги изплюх в кърпичка.

„По-късно някой разбра и имах толкова много проблеми и ме заключиха в малка килия с петна от кръв по стената. Оставят климатика на студено, отнемат всичките ви дрехи и ви оставят там часове и часове."

В отговор на обвиненията собствениците училището твърдят, че е било продадено през 2000 г. и не могат да коментират опита на учениците преди това време. Но те не одобряват и не насърчават никаква форма на злоупотреба.

Paris вече е майка на две деца. Тя смята, че собствените ѝ родители са били жертви на измамен маркетинг.

„Те просто си мислеха, че това ще бъде нормален интернат“, каза тя. „И когато отидох там, нямаше никаква терапия. Просто непрекъснато бяхме събаряни, малтретирани, и ни крещяха.“

Цялата ѝ комуникация с външния свят била контролирана и винаги имало някой, докато разговаряла с родителите си по телефона, свидетелства Hilton.

Сега Hilton се бори за затваряне на проблемни училища за тийнейджъри в цяла Америка.

Тя помогна за въвеждането на нови закони в Юта, които сега поставят ограничения върху използването на средства за задържане, лекарства и стаи за изолация в програмите за лечение на младежи. Но сега тя иска да осъществи промяна на национално ниво. 

 The Voice – We Love Music!   

paris hilton
Сподели
Свързани новини