Wishlist
Playmen ft. Klavdia
Playmen ft. Klavdia
Movin' Too Fast
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Наградите „Меркюри“ бяха отменени заради смъртта на кралица Елизабет

Наградите „Меркюри“ бяха отменени заради смъртта на кралица Елизабет

09 Септември 2022
Наградите „Меркюри“ бяха отменени заради смъртта на кралица Елизабет

Тазгодишната церемония по връчването на наградите „Меркюри“ беше отложена след съобщението, че кралица Елизабет II е починала.

Червеният килим за събитието преди това беше отменен, след като Бъкингамският дворец излезе с изявление по-рано през деня, в което се казва, че лекарите са загрижени за здравето на кралицата и са препоръчали тя да остане под медицинско наблюдение.

Церемонията по връчването на наградите „Меркюри“ трябваше да бъде водена от Lauren Laverne и излъчена по BBC Four и по BBC Radio 6 Music.

“В светлината на тъжната новина за кончината на Нейно Величество кралицата, ние съжаляваме да съобщим, че няма да проведем събитието тази вечер, както е планирано. „

12 албума бяха номинирани за тазгодишната награда „Албум на годината“, включително „Harry's House“ на Harry Styles, „Sometimes I Might be Introvert“ на Little Simz, „Seventeen Going Under“ на Sam Fender, едноименния албум на Wet Leg и „The Overload” на Yard Act.

Единадесет от 12-те номинирани бяха потвърдени за изпълнения на живо на церемонията, която трябваше да се проведе в Лондон. Само Harry Styles не успя да присъства и вместо това планира да запише предварително специално изпълнение, което ще бъде излъчено по време на събитието.

Меркюри кралица Елизабет
Сподели
Свързани новини