Wishlist
Начало / Новини / Met Gala обявиха темата си за бала през 2024 г.

Met Gala обявиха темата си за бала през 2024 г.

13 Ноември 2023
Met Gala обявиха темата си за бала през 2024 г.

Темата за Met Gala през 2024 г. беше разкрита в нова статия във "Vogue".

Миналата сряда "Vogue" съобщиха, че темата за звездното събитие ще бъде "Спящите красавици: Пробуждане на модата".

Met Gala е годишната кампания за набиране на средства за Института за костюми на музея на изкуствата Метрополитън. Според "Vogue", „авангардното куриране и технология заедно ще разкрият скъпоценни шедьоври на модата, каквито не са виждани досега, на изложбата на Costume Institute догодина в The Metropolitan Museum of Art.“

Колекцията ще включва 250 артикула от постоянната колекция на Института по костюми, някои от които "рядко са били виждани публично преди". Колекцията ще бъде съсредоточена около 50 исторически значими произведения.

„Това новаторско шоу ще разшири границите на въображението ни и ще ни покани да преживеем много аспекти на едно произведение, да научим повече за неговата история и в крайна сметка да оценим по-дълбоко красотата му“, обясни Макс Холейн, директор и главен изпълнителен директор на Met.

Тазгодишната тема на Met Gala беше в чест на покойния дизайнер Карл Лагерфелд, който почина през 2019 г. и беше най-известен с работата си като творчески директор на луксозната марка Chanel.

met gala
Сподели
Свързани новини