Wishlist
Papi Hans
Papi Hans
Ot Strah Da Me Zagubish
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Melanie Martinez празнува дебюта на новия си албум "PORTALS"

Melanie Martinez празнува дебюта на новия си албум "PORTALS"

13 Април 2023
Melanie Martinez празнува дебюта на новия си албум "PORTALS"

Мултиплатиненията феноменална, алт-поп певица Melanie Martinez празнува най-успешната първа седмица за солова изпълнителка през 2023 г. до момента и най-успешният ѝ дебют в класациите на Billboard 200 на второ място с новият си албум „PORTALS“, който излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България. Със 142 000 продажби на еквивалентни албумни единици, спечелени през първата седмица, “PORTALS” допълнително доказва, че Martinez е единствен по рода си хитмейкър. Заедно с дебюта си в класациите, Martinez изненада с издаването на допълнителни три нови песни в луксозен дигитален албум; “PORTALS (DELUXE)” .

“PORTALS” отбелязва третия пореден дебютен албум на Martinez в Billboard 200 Top 10, след Baby (#6) и -12 (#3). С незабавения си глобален успех, “PORTALS” може да се похвали с допълнителни дебюти на #1 в класациите за текущи алтернативни албуми, текущи поп албуми, най-добри продажби на албуми, текущи продажби на албуми, интернет албуми, цифрови албуми и класации за най-добри алтернативни/рок албуми на Billboard, заедно с дебют #2 в класацията за “Top Vinyl Albums”. Международните акценти от първата седмица включват първия дебютен албум на Martinez №1 в Австралия, №1 в Нова Зеландия, №2 в Обединеното кралство, №3 в Канада, №3 в Ирландия и топ 10 класации в Германия, Холандия и Белгия.

„PORTALS“ включва водещия сингъл “VOID”, написан и продуциран от Martinez, който дебютира тази седмица на #61 място в класацията Billboard Hot 100 и бързо детронира “DEATH”, като това е седмицата в която е събрала най-много стриймвания за сингъл до момента. И двете влизат в историята като първите оригинални песни на Martinez, които дебютират в Hot 100. „DEATH“ се придружава от кинематографичен видеоклип – режисиран, замислен и костюмиран от самата Martinez – който се нареди на номер 1 в YouTube трендовете за „Най-добри музикални видеоклипове“ и вече може да се похвали с над 12 милиона официални гледания.

„DEATH“ за първи път беше представен миналия месец с поредица от неземни клипове, разкриващи прераждането на героя на Martinez. „Cry Baby“, бързо разпалва лудост от теории и събира над 115 милиона гледания във всички социални мрежи. Песента и завладяващото ѝ придружаващо видео спечелиха похвала от Billboard, които се  възхищаваха: „Авангардният поп автор създава смели, експанзивни светове с всеки проект... Докато драматичната петминутна песен може да бъде свързана с нейното артистично пробуждане, въздействащите барабани и електронните елементи също ще накарат слушателите да се почувстват преродени.”

Мултиплатинената изпълнителка Martinez с 12 милиардна стрийминга направи своя дебют на живо в поредица от изключителни фестивални изпълнения, които представиха „PORTALS“ миналия месец, включително в Lollapalooza Аржентина, Lollapalooza Чили, Богота, Columbia’s Estéreo Picnic и Lollapalooza Бразилия. Martinez ще тръгне на турне в 29 града „Portals Tour“ това лято. Продуциран от Live Nation, незабавно разпродаденото турне ще започне на 30 май в Денвър, Колорадо, правейки спирки в САЩ и Канада в Сан Франциско, Ню Йорк, Чикаго и други, преди да приключи в Монреал на 15 юли.

melanie martinez
Сподели
Свързани новини