Wishlist
Начало / Новини / Lil Wayne и Kodak Black бяха помилвани от Donald Trump

Lil Wayne и Kodak Black бяха помилвани от Donald Trump

20 Януари 2021
Lil Wayne и Kodak Black бяха помилвани от Donald Trump

Lil Wayne и Kodak Black бяха помилвани от президента на САЩ Donald Trump в деня преди той да се раздели с поста си в Белия дом. Рапърите са сред над 100 души, които получиха президентска амнистия, сред които и бившия мениджър на предизборния щаб на Trump Steve Bannon. Основателят на Wikileaks Julian Assange и Edward Snowden не бяха в списъка. 

Lil Wayne, с рождено име Dwayne Michael Carter Jr, пледира виновен по обвинение за незаконно притежание на заредено оръжие, което той е носил по време на полет с частен самолет до Маями през декември миналата година. Carter вече има присъда за подобно провинение от 2007 г. и затова ако беше признат за виновен по настоящото обвинение, можеше да влезе в затвора за 10 години. Делото трябваше да се състои на 28-и януари.

Актът на помилването на Carter не е изненада, след като през октомври носителят на "Грами" подкрепи кампанията за преизбирането на Trump и позира с него за снимка, а действията му предизвикаха вълна от критики срещу него в социалните мрежи. 

През декември 2019 г. след получен анонимен сигнал, полицията в Маями и федерални агенти претърсиха самолета на Carter и намериха зареден пистолет, няколко вида наркотици, болкоуспокояващи и сироп за кашлица, който се отпуска само с рецепта, както и 26 000 долара в брой. Въпреки това не му бяха повдигнати обвинения за притежание на дрога. 

Kodak Black, чието истинско име е Bill Kahan Kapri, е във федерален затвор, след като се призна за виновен за притежание на огнестрелни оръжия. Той беше заловен на границата на САЩ с Канада през март 2020 г.

lil wayne kodak black бяха помилвани donald trump
Сподели
Свързани новини