Wishlist
Ofenbach ft. Norma Jean Martine
Ofenbach ft. Norma Jean Martine
Overdrive
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Корея скърби за жертвите в Сеул

Корея скърби за жертвите в Сеул

01 Ноември 2022
Корея скърби за жертвите в Сеул

Южна Корея навлезе в период на траур, след като 154 души бяха смачкани в тълпа в квартал Итеуон в Сеул.

В нощта на 29 октомври над 100 000 души са се събрали в популярния квартал Итеуон, известен със своя нощен живот, за да отпразнуват Хелоуин. Трагедията се разиграла в тясна уличка, след като районът бил задръстен от автомобили и празнуващи. Смъртоносната блъсканица отне живота на повече от 150 души. Повечето жертви са млади хора под 30 години, които се събрали на първото парти на открито без маски за пръв път от началото на пандемията насам. Още 149 са били ранени.

Правителството на Южна Корея обяви период на национален траур до полунощ на 5 ноември. По време на на националния траур всички несъществени обществени събития ще бъдат отменени или отложени. Развлекателната индустрия в страна също отмени събития в знак на уважение към починалите.

Южнокорейски изпълнители и знаменитости също се включиха в социалните мрежи, за да изразят своите съболезнования на семействата и близките на засегнатите от трагичния инцидент. Изпълнителят на „Gangnam Style” Psy написа:  „Нашите мисли и молитви са с всички, които бяха засегнати от трагичния инцидент в Итеуон.“

Докато Южна Корея скърби за трагедията, музикалната индустрия отмени и отложи няколко предстоящи събития и издания. Момичешката група TWICE отмени срещата си с феновете, планирана за 5 ноември. Няколко K-pop изпълнители, включително Eunji от APINK, Chen от EXO и DRIPPIN отложиха изданията си, първоначално планирани за тази седмица.



 

Сподели
Свързани новини