Wishlist
Начало / Новини / Конспиратори обвиниха Sam Smith в сатанизъм

Конспиратори обвиниха Sam Smith в сатанизъм

07 Февруари 2023
Конспиратори обвиниха Sam Smith в сатанизъм

Изпълнението на Sam Smith на наградите Грами в неделя вечерта привлече вниманието на феновете на конспирациите, които смятат, че певецът е бил "обладан от демони". 

Шоуто включваше пиротехника, а танцьорите танцуваха в метални клетки около звездата. Самият Sam носеше червена шапка с рога. Кралицата на поп музика, Madonna, представи изпълнението питайки публиката:

"Готови ли сте за малко скандал? Ето какво научих за четири десетилетия в музиката. Ако те наричат шокиращ, скандален, проблемен и опасен, значи си на прав път."

Феновете на конспиративните теории веднага побързаха да разкритикуват изпълнението, като един от тях дори го нарече "духовна война".

Републиканският сенатор Ted Cruz сподели няколко публикации на други потребители, които твърдят, че шоуто е било сатанинско. "Това е...зло" коментира той. Консервативната коментаторка Liz Wheeler написа: "Казват ни да не водим война срещу културата. Междувременно демоните учат децата ни да почитат Сатаната. Ще повърна."

"Не е изненадващо да видим сатанински ритуал на наградите Грами", написа десния блогър Matt Walsh. "Сатанизмът е почитане на самия себе си. В този смисъл поп музиката е сатанинска. Лявото е сатанизъм. Единствената разлика сега е, че го демонстрират доста по-явно."

Друг потребител на Twitter се възмути, че реклама на Пфайзер е била излъчена след изпълнението и според него, това не било случайно. "Сатанинското изпълнение на Sam Smith по време на наградите Грами завърши в реклама на Пфайзер. Направо ни го навират в носа. Пфайзер и Холивуд са един за друг", написа десния политик Robby Starbuck.


Sam Smith и Kim Petras спечелиха Грами за Най-добро изпълнение на поп дует/група. Това не е първият път в който Smith е осмиван от консервативни личности. Наскоро феновете му го защитиха след като звездата беше разкритикуван за сексуалното съдържание във видеото му за песента "I'm Not Here To Make Friends".

sam smith
Сподели
Свързани новини