Wishlist
Начало / Новини / Концертите на Taylor Swift в Лондон ще се проведат

Концертите на Taylor Swift в Лондон ще се проведат

09 Август 2024
Концертите на Taylor Swift в Лондон ще се проведат

Столичната полиция на Лондон потвърди, че предстоящите концерти на Taylor Swift в Лондон няма да бъдат засегнати от терористичния заговор във Виена.

И трите концерта на поп звездата в австрийската столица бяха отменени по-рано тази седмица, след като беше разкрито, че двама души са били арестувани за предполагаемо заговор за терористична атака по време на концертите.

След три разпродадени вечери на стадион Уембли през юни, поп звездата ще се завърне в столицата на Обединеното кралство по-късно този месец за още пет концерта – с подкрепата на Raye, Holly Humberstone, Suki Waterhouse и Paramore.

Имаше някои спекулации, че инцидентът във Виена може да отмени концертите в Лондон, но говорител на полицията увери феновете, че засега това няма да се случи. 

„Метрополитенът работи в тясно сътрудничество с екипите за сигурност на обекта и други партньори, за да гарантира, че има подходящи планове за сигурност и полиция“, казаха те (чрез Reuters). „Нищо не показва, че въпросите, които се разследват от австрийските власти, ще окажат влияние върху предстоящите събития тук, в Лондон. Както винаги, ще продължим да държим всяка нова информация под внимателен преглед“, заключиха те.

Кметът на Лондон Садик Хан споделя: 

„Ние сме столица, ние сме международен град, редовно сме домакини на големи събития, независимо дали става въпрос за концерти – Bruce Springsteen беше наскоро на стадион „Уембли“ – очакваме с нетърпение да приветстваме Taylor Swift обратно“, каза той пред Sky News. „Имаме огромен опит в полицейското управление на тези събития...много уроци бяха научени след ужасната атака на Манчестър Арена. Сигурен съм, че Виена има свои собствени причини да отмени концертите на Taylor Seift, ние ще продължим, като работим в тясно сътрудничество с полицията, гарантирайки, че концертите на Taylor Swift могат да се проведат безопасно в Лондон.“

Певицата трябваше да пее на стадион „Ернст Хапел“ във Виена на 8, 9 и 10 август, но организаторът на събитието Barracuda Music потвърдиха снощи, че нямат друг избор освен да отмени трите планирани концерта за безопасността на всички.

19-годишен заподозрян е арестуван в Терниц, южно от Виена, последван от втори заподозрян в австрийската столица. Беше съобщено, че първият е положил клетва за вярност към групировката "Ислямска държава", а директорът по обществена сигурност в австрийското вътрешно министерство Франц Руф потвърди, че властите са били наясно с "подготвителни действия" за евентуална атака в Австрия.

По-рано днес първият мъж призна, че е планирал терористична атака, като властите заявиха, че с арестите е „предотвратена трагедия“. Съобщава се, че той е искал да използва ножове или самостоятелно направени експлозиви пред стадион Ернст Хапел, за да убие възможно най-много хора.

Твърди се, че при полицейски обиск в къщата му са открити химикали, експлозиви, ножове и ножове за мачете. Властите също така идентифицираха материали на Ислямска държава и Ал Кайда в дома му.

Мъжът, за когото се твърди, че има корени от Северна Македония, е работил в тясно сътрудничество със 17-годишен австриец, който също е арестуван. Последният има турски и хърватски произход и е започнал работа в концертната зала дни преди събитието да бъде отменено заради терористична заплаха, според официални лица.

Според властите концертите във Виена се очакваше да привличат около 65 000 посетители на ден, с допълнителни 10 000 до 15 000 фенове извън района. Преди отмяната на концертите Руф сподели, че охраната на концертите ще бъде засилена.

The Voice – We Love Music!    

taylor swift
Сподели
Свързани новини