Wishlist
Начало / Новини / Концерт на Bad Bunny е бил мишена на масов стрелец, който планирал да разпали расова война

Концерт на Bad Bunny е бил мишена на масов стрелец, който планирал да разпали расова война

17 Юни 2024
Концерт на Bad Bunny е бил мишена на масов стрелец, който планирал да разпали расова война

Концерт на Bad Bunny в Атланта е бил мишена на мъж, който планирал масова стрелба, за да разпали расова война. 

58-годишният Марк Адамс Прието беше обвинен от федералното жури в Аризона във вторник (11 юни) по обвинения в трафик на огнестрелни оръжия, прехвърляне на огнестрелно оръжие за използване в престъпление от омраза и притежание на нерегистрирано огнестрелно оръжие.

В обвинителния акт се твърди, че между януари и март тази година Прието е бил държан под наблюдение от ФБР, след като източник съобщи, че е изразил желанието си да подстрекава расова война преди президентските избори в САЩ през 2024 г.

Твърди се, че източникът е казал на ФБР, че са разговаряли с Прието повече от 15 пъти в продължение на три години на оръжейни изложби, като в клетвената декларация се посочва, че разговорите стават по-подозрителни и тревожни с течение на времето. Източникът казва, че Прието подкрепял масова стрелба, насочена към чернокожи, евреи или мюсюлмани.

Източникът каза: „Прието вярва, че военното положение ще бъде въведено скоро след изборите през 2024 г. и че трябва да се извърши масова стрелба преди това“, като се твърди, че е попитал източника в края на миналата година дали е „готов да убие куп хора“.

Твърди се също, че Прието се е опитал да привлече агент под прикритие на ФБР, който да му помогне с планирането на масовата стрелба, според съобщенията, насочени към два концерта на Bad Bunny в State Farm Arena в Атланта на 14 и 15 май.

Прието беше арестуван на 14 май, а в него бяха открити седем огнестрелни оръжия и ако бъде признат за виновен, Прието е изправен пред максимално наказание от 15 години затвор и глоба от 250 хиляди американски долара за първите две престъпления, както и максимум още 10 години затвор и същата глоба за третото обвинение.

 The Voice – We Love Music!  

концерт bad bunny масов стрелец
Сподели
Свързани новини