Wishlist
Начало / Новини / Компанията на Selena Gomez категорично осъжда войната между Израел и Хамас

Компанията на Selena Gomez категорично осъжда войната между Израел и Хамас

07 Ноември 2023
Компанията на Selena Gomez категорично осъжда войната между Израел и Хамас

Марката за грим Rare Beauty на Selena Gomez официално заклейми войната между Израел и Хамас.

Rare Beauty пуснаха изявление чрез официалния си акаунт в Instagram в понеделник, в което се обявиха против продължаващата война между Израел и Хамас.

„Съкрушени сме от изображенията и докладите, идващи от Близкия изток“, започва изявлението. „Хиляди невинни палестински цивилни бяха убити при израелски въздушни удари и милиони цивилни бяха разселени и оставени без достъп до храна, вода, лекарства или основни нужди за оцеляване. Голям брой от тези жертви са деца.“

След твърдението, че „палестинските цивилни трябва да бъдат защитени, точка“, изявлението също така признава израелските жертви на атака на Хамас, извършена миналия месец.

„Оставаме с разбито сърце от ужасната терористична атака срещу невинни цивилни в Израел на 7 октомври, много от които също са деца. Няма ситуация, в която атаките срещу цивилни са приемливи“, се казва в съобщението. „Ние категорично осъждаме всякакви и всички форми на антисемитизъм и ислямофобия.

Групировката Хамас нападна Израел в събота, 7 октомври. В 6:30 сутринта местно време групата предприе ракетна атака, последвана от нахлуване в Израел, атакувайки фестивал за електронна музика, както и цивилни по домовете им. 

Израел отвърна на удара като уби около 10 хиляди палестинци, в това число 4000 деца. Международна благотворителна организация наскоро предупреди The Guardian, че повече от половин милион души в Северна Газа са изправени пред глад, тъй като запасите от храна намаляват драстично.

Изявлението на Rare Beauty последва скоро след като Selena получи обратна реакция за това, че заяви, че нейните публикации в социалните медии не могат да имат значение по отношение на конфликтa. Певица сподели, че ще си "почине" от социалните медии и изтри профила си.

selena gomez
Сподели
Свързани новини