Wishlist
Начало / Новини / Кои са най-добре платените изпълнители за 2022 според Форбс?

Кои са най-добре платените изпълнители за 2022 според Форбс?

14 Февруари 2023
Кои са най-добре платените изпълнители за 2022 според Форбс?

Изданието Forbes публикува най-високо заплатените изпълнители, разкривайки, че Taylor Swift, The Rolling Stones и Bad Bunny са сред най-печелившите музикални звезди за 2022. 

Swift е под номер 9 в листата, с 92 милиона долара печалба благодарение на албума "Midnights" и продажбата на билети за предстоящото ѝ турне "Eras". През 2019 г. поп звездата оглави класацията. The Rolling Stones пък са на 7 позиция с печалба от 98 милиона, докато Bad Bunny е направил 88 милиона и е на десето място в листата. 

Sting оглави листата за миналата година като най-печеливш солов изпълнител след като продаде каталога си за 210 милиона. Бившият фронтмен на група Police продаде цялата си дискография на Universal Music Group миналия февруари. Английската рок банда Genesis оглавиха класацията след като продадоха каталога си на Concord Music Group миналия септември за 230 милиона

Повечето от най-печелившите звезди в листата са от киноиндустрията. Режисьорът James Cameron е направил 95 милиона от ранния боксофис на "Аватар: Природата на водата", поставяйки го на 8-мо място. Brad Pitt е спечелил 100 милиона от продажбаната на компанията си "Plan B" и е 6-ти в класацията. Създателите на анимацията "South Park" Trey Parker и Matt Stone са на четвърто място заради сделка с Paramount на стойност 160 милиона, а James L. Brooks и Matt Groening са на пето място благодарение на анимацията "Simpsons".

taylor swift bad bunny the rolling stones
Сподели
Свързани новини