Wishlist
Purple Disco Machine, Ásdís
Purple Disco Machine, Ásdís
Beat Of Your Heart
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Кaty Perry спечели делото за плагиатство

Кaty Perry спечели делото за плагиатство

19 Март 2020
Кaty Perry спечели делото за плагиатство

Кaty Perry спечели делото за плагиатство, което се водеше срещу нея и звукозаписната й компания заради хита на певицата от 2013 г. "Dark Horse".

Християнският рапър Marcus Gray, който се подвизава със сценичния псевдоним Flame, поиска обезщетение от Katy и лейбъла, защото според него са копирали в "Dark Horse" бийта от неговата песен "Joyful Noise" от 2009 г.

През юли 2019 г. съдията по делото Christina A. Snyder призна звездата и нейния екип за отговорни за плагиатство и ги осъди да платят 2.8 милиона долара обезщетение, от които Katy Perry трябваше да даде 550 000 долара, а останалите бяха за сметка на Capitol Records и продуцентите Max Martin, Dr. Luke, Cirkut и гост артиста в парчето Juicy J.

При обжалването на решението обаче процесът претърпя пълен обрат - осем месеца след първоначалната присъда съдията преразгледа доказателствата и прецени, че те са недостатъчни, като отбеляза също, че основните елементи от "Joyful Noise" не са "особено уникални нито са рядка комбинация". Заради това делото беше прекратено, а Katy Perry и нейните колеги - оневинени.  

Съдебната победа е поредното хубаво събитие за певицата от началото на 2020 г. Преди няколко седмици тя разкри, че очаква първото си дете, което ще се роди през лятото, а освен това се подготвя да издаде и петия си албум. Ryan Tedder от OneRepublic е работил с Katy над една от песните, които се очаква да влязат в траклиста, и сподели в интервю, че албумът ще докаже, че Katy "е вокалистка от световна класа".

Снимка: Insagram

спечели perry делото кaty плагиатство
Сподели
Свързани новини