Wishlist
Начало / Новини / Как Байерн Мюнхен стигна до 1/8-финалите на Шампионска лига

Как Байерн Мюнхен стигна до 1/8-финалите на Шампионска лига

01 Февруари 2021
Как Байерн Мюнхен стигна до 1/8-финалите на Шампионска лига

Защитата на титлата на Байерн продължи в същия дух като последната кампания, след като тимът се справи с всичко по пътя си до момента. Без да достигнат същата безмилостна форма, наблюдавана през миналото лято, хората на Ханзи Флик преодоляха няколко препятствия по пътя към спечелването на група А в турнира. Независимо дали става въпрос за безстрашието на Залцбург, упорития Локомотив Москва или коравия тим Атлетико на Диего Симеоне, никой отбор не намери формулата да спре този отбор на Байерн в груповата фаза и спокойно може да кажем, че баварците отново са фаворити в Шампионска лига.

Пътят на Байерн Мюнхен към 1/8-финалите

Баварците завършиха като победители в група А с 16 точки (5 победи и 1 равенство), като топ голмайстори на тима бяха Кингсли Коман и Роберт Левандовски с по 3 гола. 

На старта на груповата фаза тимът на Ханзи Флик разби Атлетико Мадрид с 4:0 у дома, след което записа труден успех като гост на Локомотив Москва след късен гол на Кингсли Коман. Във второто си гостуване в групата, Байерн бе повече от убедителен и срази Залцбург с 6:2 в Австрия. Последва нов успех срещу австрийския отбор с 3:1 у дома, след което дойде и равенството 1:1 с Атлетико в Мадрид. В последния кръг на груповата фаза, Байерн победи Локо Москва с 2:0 на "Алианц Арена".

Какво научихме от представянето на Байерн?

Байерн показа своя потенциал при победата с 4:0 над Атлетико Мадрид у дома още на старта на груповата фаза на турнира. Тимът беше безмилостен срещу най-големия си съперник в група А, за да демонстрира кой ще води парада. Байерн обаче също не е бил перфектен; те рядко са имали поредни силни мачове в защита, откакто сезонът започна. Въпреки това, безмилостната им атакуваща сила им помогна да се справят с Атлетико, Залцбург или Локомотив, като отборът записа 5 победи и 1 реми в груповата фаза. Дъглас Коста и Лерой Сане придадоха на Байерн допълнително качество по крилата, докато Джамал Мусиала е следващият тийнейджър, който ще блести при баварците след Алфонсо Дейвис.

Статистически данни

• Байерн установи нова рекордна печеливша поредица от 15 мача в турнирите УЕФА и по този начин съответства на забележителната серия на Атлетико от 15 поредни победи в едно европейско състезание (в случая на Атлетико в Лига Европа). Испанците отказаха  Байерн от подобряване на рекоррда в петия кръг, когато мачът в Мадрид завърши наравно 2:2

• За втори пореден сезон Байерн беше най-резултатният отбор в груповата фаза, този път с 18 гола. След като Роберт Левандовски не успя да постигне своите 10 гола от сезон 2019/20, попаденията на Байерн бяха разделени между 11 различни играчи

• Байерн сега е непобеден в 20 европейски мача далеч от Мюнхен (включително Суперкупата на УЕФА 2020 и финалните кръгове на Шампионската лига УЕФА 2019/20, играни в Лисабон). Последното им поражение в турнирите на УЕФА в гостуване беше в Париж през септември 2017 г.

Защо Байерн е фаворитът в Шампионска лига 2020/21?

Байерн има сравнително лесен жребий на 1/8-финалите на Шампионска лига през този сезон. Баварците ще срещнат Лацио, докато в някои други двубои други от големите фаворити може да отпаднат. Това ще отвори пътя на Байерн към спечелване на втори пореден трофей. Воденият от Ханзи Флик отбор играе много силно, няма никакви промени в състава от миналия сезон и точно затова е големият фаворит в надпреварата.


"Радио Експрес" АД не носи отговорност за дейността на сайта, който е информационен относно дейността на сайтовете, организиращи хазартни игри, за съдържанието на сайта, за други сайтове чрез препратките, които съдържа и пр.

как лига байерн мюнхен стигна 18-финалите шампионска
Сподели
Свързани новини