Wishlist
Playmen ft. Klavdia
Playmen ft. Klavdia
Movin' Too Fast
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / J Balvin се извини за клипа си

J Balvin се извини за клипа си

26 Октомври 2021
J Balvin се извини за клипа си

Миналата седмица видеото на сингъла "Perra" на J Balvin и Tokischa, беше премахнат от YouTube. Причината за това са обвиненията в разисъм и сексизъм.

По-рано този месец, колумбийският вицепрезидент Marta Lucía Ramírez определи клипа като "расистки и сексистки" в отворено писмо.

"В своя клип, изпълнителят използва жени от афро произход (групи от населението със специална конституционна защита), като ги представя с кучешки уши", пише тя.

"Освен това, певецът разхожда две афро жени завързани с вериги за врата сякаш са животни или роби. И ако това не е достатъчно, текстът на песента има директни и открито сексистки, расистки и мизогинистични изрази, които нарушават правата на жените, сравнявайки ги с животни, които трябва да бъдат доминирани и малтретирани", добавя вицепрезидентът.

J Balvin, чието истинско име е Jose Balvin, адресира обвинението в социални мрежи и се извини.

"Искам да се извиня на всеки, които се е почувствал обиден, особено на тъмнокожата общност. Не съм такъв. Застъпвам се за толерантността, любовта и приобщаването. Обичам да подкрепям и нови изпълнители, в този случай Tokischa, жена, която подкрепя своите хора, своята общност и овластява жените", пише Balvin.

Той се извини и на майка си, Alba Mery Balvín, която също разкритикува песента и видеото.

balvin извини клипа
Сподели
Свързани новини