Wishlist
Начало / Новини / Евровизия: Победителите от Италия ще си направят тест за наркотици

Евровизия: Победителите от Италия ще си направят тест за наркотици

23 Май 2021
Евровизия: Победителите от Италия ще си направят тест за наркотици

Един от членовете на група "Måneskin", която донесе победа на Италия на Евровизия 2021, се забърка в притеснителна ситуация по време на живото предаване на конкурса снощи от Ротердам. В момент, когато камерите показват делегацията на Италия, един от групата се навежда към масата и извършва странни движения, а в същиятмомент, участникът до него го побутва по крака. Тези кадри обиколиха социалните мрежи, а феновете обвиниха представителя, че употребява забранени вещества в залата.

Облеченият с червен кожен панталон вокалист Дамиано Дейвид ще бъде тестван за наркотици, след като се върне в Италия. Кадрите се разпространиха мълниеносно веднага, след като стана ясно, че страна печели 65-тото издание на Евровизия с 524 точки за песента "Zitti E Buoni".


Наясно сме със спекулациите около видеоклипа на италианските победители от Евровизия в Зелената стая снощи“, се казва в изявление на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU)Групата категорично опроверга твърденията за употреба на наркотици и въпросният изпълнител ще направи доброволен тест за наркотици, след като се прибере у дома. Това беше поискано от тях снощи, но не можа да бъде организирано незабавно от EBU.“, допълват още от съюза, цитирани от France24.

Изпълнителят от "Måneskin" беше попитан за кадрите по време на пресконференция рано в неделя и каза, че е гледал надолу, защото китаристът Томас Раги е счупил чаша. "Не употребявам наркотици. Моля ви, момчета. Не казвайте това наистина, без кокаин. Моля, не казвайте това", каза Дейвид, който пръскаше съучастниците си с шампанско по време на конференцията.

EBU заяви, че доказателства на мястото на инцидента подкрепят разказа на Дейвид за счупената чаша. "Групата, нейното ръководство и ръководител на делегацията ни информираха, че в Зелената стая не е имало наркотици и обясниха, че на тяхната маса е счупена чаша и стъклата са били почистени от изпълнителя", се казва в изявлението. "EBU може да потвърди, че счупено стъкло е открито след проверка на място. Все още разглеждаме кадрите внимателно и ще съобщим допълнителна информация, когато имаме такава.", предават France24.

Групата обяви по-рано в Instagram Story, че са "готови да се тестват, защото няма какво да крием". "Наистина сме шокирани от това, което някои хора казват за Дамяно, че се дрогира. Наистина сме ПРОТИВ наркотиците и никога не сме употребявали кокаин", написаха те. "Ние сме тук, за да изпълним нашата песен и сме толкова щастливи от победата ни на Евровизия и искаме да благодарим на всички, че ни подкрепиха."


"Måneskin" не направиха незабавен коментар след съобщението за теста за наркотици, но в акаунта им в Instagram публикуваха снимка на групата в самолет с трофея от стъклен микрофон на Евровизия и написаха „и сега да се прибираме у дома".


Победата на Италия, първата от 1990 г. насам и третата като цяло, разби сърцето на френският представител Barbara Pravi, която се надяваше да сложи край на 44-годишната "суша" на нацията си. Външният министър на Франция дори коментира казуса около "Måneskin", попитан по-рано в неделя дали италианският певец трябва да бъде тестван. „Мисля, че Евровизия носи отговорността за това състезание и ако има нужда да се правят тестове, те ще се направят“, заяви Жан-Ив льо Дриан пред френски медии. "Етичната комисия на Евровизия трябва да провери дали има проблем. Не искам да участвам в това, това не е моя компетентност.", допълва още той, предават от France24.

Името на "Måneskin" идва от датската дума за лунна светлина - басистката им Виктория Де Анджелис е наполовина датчанка.


Снимка: Instagram/@maneskinofficial

евровизия победителите италия направят тест наркотици
Сподели
Свързани новини