Wishlist
Начало / Новини / Евровизия 2023 ще се проведе във Великобритания

Евровизия 2023 ще се проведе във Великобритания

27 Септември 2022
Евровизия 2023 ще се проведе във Великобритания

Днес се очаква да бъде актуализиран краткия списък с градовете в Обединеното кралство, които се надпреварват за домакинство на Евровизия през следващата година.

Представителят на Обединеното кралство Sam Ryder се класира на второ място след украинския Kalush Orchestra в тазгодишното състезание, отбелязвайки впечатляващите 466 точки с песента си „Space Man“.

Великобритания ще бъде домакин на събитието следващата година от името на Украйна поради продължаващата война в страната.

Миналия месец организаторите разкриха седемте избрани града: Бирмингам, Глазгоу, Лийдс, Ливърпул, Манчестър, Нюкасъл и Шефилд.

Местата бяха избрани според определените критерии, като капацитет на зала, лесен достъп до международно летище и достатъчно хотели за делегати, журналисти и зрители.

Според BBC процесът на подбор е силно насочен към градовете, доказващи миналия си опит в домакинството на големи международни събития.

След това избраните градове навлязоха във втори и последен етап от процеса, през който бяха помолени да предоставят допълнителни подробности за своите планове за Евровизия.

Говори се, че фаворитът за момента е Манчестър.

Обединеното кралство е било домакин на конкурса за песен на Евровизия осем пъти в миналото.

Сподели
Свързани новини