Wishlist
Начало / Новини / Евровизия 2021 ще се проведе под наслов "OpenUp"

Евровизия 2021 ще се проведе под наслов "OpenUp"

17 Май 2020
Евровизия 2021 ще се проведе под наслов "OpenUp"

Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам под наслов "OpenUp". Това стана ясно в края на специалното шоу за Евровизия „Europe Shine А Light“, което бе излъчено на живо от Нидерландия тази вечер от членове и сътрудници на Европейския съюз за разпръскване (EUB) в над 40 държави на мястото на тазгодишния голям финал на 16 май. Концертът завърши с видеоклип, в който с текст на екран се изписа следното "Дори и през най-трудните времена има начин да се обединим, да бъдем заедно със силата на музиката, със силата на историите. Със силата на милиони истории. И от тези милиони истории - една, която да споделим. И независимо, че е трудно, винаги си прокарва пътечка историята на успеха. За да покажем уважение, за да покажем любов, ще бъдем отново заедно по един или друг начин. Ще го направим да се случи, ще се отворим към света.

От сайта eurovision-bulgaria.com припомнят, че Виктория Георгиева беше избрана да представи България тази година, а няколко дни след анулирането на конкурса БНТ обяви официално, че певицата остава българският представител и за 2021. На сцената на Rotterdam Ahoy тя трябваше да изпълни чувствената балада „Tears Getting Sober“, която беше спрягано за един от фаворитите за победа. Според правилата на ЕСРТ песните от тази година няма как да участват през следващата. 

Европейският съюз за разпръскване (EBU) и неговите нидерландски членове NPO, NOS и AVROTROS са развълнувани от постигането на споразумение за провеждане на конкурса за песен на Евровизия 2021 в Ротердам на Rotterdam Ahoy. Нидерландският град трябваше да бъде домакин на Конкурса този месец преди събитието да бъде отменено поради продължаващата пандемия COVID-19.


След отмяната на конкурса за песен на Евровизия 2020, EBU, NPO, NOS, AVROTROS и град Ротердам започнаха конструктивни дискусии относно възможностите за провеждане на 65-то издание на най-голямото събитие в света на живо в Ротердам.

Martin Österdahl, новият изпълнителен надзор на Евровизия, заяви: "Изключително сме щастливи, че сега можем да продължим напред. От жизненоважно значение е конкурсът за песен на Евровизия да се завърне през следващата година и ние сме горди да поемем необходимия ангажимент от нашите членове в Нидерландия, за да върнем това много обичано шоу пред публика по целия свят.

Твърдо вярвам, че всички ние, участващи в конкурса за песен на Евровизия, ще бъдем обединени чрез предизвикателства и промени, за да върнем Конкурса по-силен от всякога, осигурявайки неговото дълголетие за следващите десетилетия."

Разработките около COVID-19 ясно ще повлияят на планирането през следващата година за сложно глобално излъчване с много международни заинтересовани страни. В тази постоянно променяща се и предизвикателна среда, EBU ще работи със своите нидерландски членове и с град Ротердам, за да осигури непрекъснатостта на събитието в редица различни сценарии.

„Сега повече от всякога е важно ние, като обществен оператор, да се ангажираме да продължим тази европейска традиция и да организираме голямо събитие, което хората могат да очакват с нетърпение в тези трудни времена. Ще направим всичко по силите си, за да н направим много специален конкурс“, каза председателят на NPO Shula Rijxman.

Sietse Bakker, изпълнителен продуцент събитие, добави: „Нашият екип е горд и развълнуван, и с нетърпение очакваме с презаредени сили да организираме фантастичен конкурс за песен на Евровизия през 2021 г. Да, с чувство за реализъм, което отговаря на времето, в което живеем, но също така с амбиция и креативност. С нетърпение очакваме да работим с цялото семейство на Евровизия, за да го направим.“

Към днешна дата 18 от изпълнителите, планирани за 2020 г., потвърдиха, че отново ще представят страната си през 2021 г. Повече подробности за конкурса за песен на Евровизия 2021, включително дати за събитието, ще бъдат публикувани през следващите седмици и месеци.

Радио и телевизия The Voice се присъединиха към кампанията "Седмица на Евровизия", целяща да популяризира най-престижния песенен конкурс на Стария конетинет. За тази цел направихме класация "Eurovision Top10 of The Decade by The Voice", която ще подреди 10 от най-обичаните хитове, достигнали до топ 3 за последните 10 години. За нея може да гласуваш тук, а финалните резултати може да гледаш и слушаш на 25 май от 19:00 часа само по радио и телевизия The Voice.



Източник: http://eurovision.tv/
Снимка: NPO/NOS/AVROTROS

евровизия 2021 под проведе наслов openup
Сподели
Свързани новини