Wishlist
The Kid Laroi, Justin Bieber
The Kid Laroi, Justin Bieber
Stay
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Евро 2020 тръгва с промени в правилата

Евро 2020 тръгва с промени в правилата

07 Юни 2021
Евро 2020 тръгва с промени в правилата

 

Предстоящотопрез това лято дългоочаквано Евро 2020 ще стартира с някои основни промени вправилата на турнира. Те няма да касаят особено представянето на отборите илипредвижданията за фаворити и аутсайдери, според които например отборът наФранция ще си отмъсти запредставянето си през 2016 година.Играта с ръка, отложени мачове, тестове на футболистите – това са средосновните промени това лято, с които ще запомним най-престижния турнир наСтария континент.

Например,неумишлена игра с ръката по време на атаката, завършваща с гол във вратата насъперника, няма да бъде санкционирана, нито ще доведе до отмяната на гола,както беше възприето до момента. Промяната влиза в сила за Евро 2020, а тазикорекция на правилата беше одобрена през март тази година.

Тазикорекция няма валидност обаче, ако футболната топка е изпратена във вратата сръка или пък играта с ръка се е случила точно преди гола. Формулировката е, чепри тези ситуации може да има „неестествено положение“ на футболиста при игра сръка. В случая няма значение дали действието е имало умисъл или е било неумишлено.В подобен случай се присъжда нарушение на нападащия отбор и голът се отменя.

Все ощене знаем как прилагането на това ново правило ще се отрази директно нафутболната игра, но създателите му се надяват, че това е за добро и ще имаположителни резултати.

Спореддругите основни промени, които направи УЕФА в правилата за игра на Европейскотопървенство по футбол това лято, отборите имат възможност да отлагат мачовете сис 48 часа при определени обстоятелства. Причините за това обаче трябва да сасвързани с COVID-19 или със задължителната карантина на Евро 2020. Тогаваотборът може да отложи мача си с две денонощия и да извика в състава на отборарезервни играчи.

Затовабяха създадени и специални правила за Евро 2020, което ще се състои от 11 юнидо 11 юли, сред които и увеличаването на бройката играчи от 23 на 26, за да сепомогне на отборите да се справят на фона на пандемията от коронавирус.

НаЕвропейското ще се играят 51 мача за 31 дни, като има и няколко допълнителнидни като опция. Срещите ще бъдат играни по графика, само ако всички отбори иматминимум 13 играчи, сред които и вратар. Според промените, отбори с по-малко от13 играчи могат да отсрочат срещата до 48 часа.

Отбор,отговорен за мача, който не се е игра, може да загуби служебно с 0:3, асъответната националната федерация ще бъде изправена пред дисциплинарнидействия от страна на УЕФА. Правилата за извънредните ситуации са като онези,които се прилагаха през този футболен сезон в евротурнирите и в Лигата нанациите.

УЕФАвъвежда и нови плавила в случаите с положителни тестове за коронавирус нафутболистите по време на Евро 2020. Те касаят отборите, които са засегнатипряко от заразяване с COVID-19 или са подложени на задължителна карантина повреме на Европейското първенство по футбол.

От УЕФАзаявиха, че отборите с по-малко от 13 играчи могат да пренасочат двубоя си врамките на следващите 48 часа от датата на съответния мач. От спортната централапоясниха, че всеки от допълнителните играч, повикани, за да запълнят нужнатабройка от 13 футболисти за всеки един от отборите, трябва да заемат мястото наеквивалентния брой от карантинни спортисти от основния списък с 26 играчи.

Припомняме,че макар, че Европейското първенство по футбол беше отложено с цяла една годиназаради епидемията от коронавирус, то все пак ще се проведе това лято. Италия е сред фаворитите на Евро 2020, а на първенството ще сесрещнат в преки двубои за титлата най-добрите отбори от цяла Европа. Плюс това,сякаш напук на угрозата от зараза, първенството ще протече в цели 11 града наСтария континент, вместо само в един, каквато е обичайната практика. Мачоветеще се провеждат при стриктни правила и противоепиемилогични мерки, за да бъдатгарантирани безопасността и сигурността на играчите, треньорите, ВИХ-гостите ифеновете на турнира.

Mbappe

"Радио Експрес" АД не носи отговорност за дейността на сайта, който е информационен относно дейността на сайтовете, организиращи хазартни игри, за съдържанието на сайта, за други сайтове чрез препратките, които съдържа и пр.

евро 2020 тръгва промени правилата
Сподели
Свързани новини