Wishlist
Начало / Новини / Дженифър Лоурънс не искала да отслабва за "Игрите на глада"

Дженифър Лоурънс не искала да отслабва за "Игрите на глада"

12 Декември 2022
Дженифър Лоурънс не искала да отслабва за "Игрите на глада"

Дженифър Лоурънс в интервю с колежката си Виола Дейвис си спомни как са й предложили да отслабне за ролята си в „Игрите на глада“ през 2012 година. Думите на Лорънс, отпечатани в специалния брой на „Върайъти” за актьорите, са цитирани от „Пийпъл”.

32-годишната Лоурънс каза, че продуцентите на антиутопичната филмова поредица „Игрите на глада“ са се опитали да говорят с нея за отслабване, но тя твърдо отказала да го направи и не се подложила на диета.

„Бях млада, все още растях и не можех да спазвам диета. Освен това не исках всички момичета, които щяха да се обличат като Катнис, да си мислят, че не могат да го направят, защото не са с такова тегло.", обясни тя.

През 2013 г. Лоурънс вече каза в интервю, че играейки Катнис, тя си е поставила за цел да насърчава позитивността на тялото.

По-рано британската актриса Кейт Уинслет разкри, че в началото на кариерата си се е сблъсквала с усещането за притеснение от тялото й. Актрисата отбеляза, че когато е била на 14 години, нейният учител я посъветвал да приеме ролята на пълни жени.

 

 

Дженифър Лоурънс Виола Дейвис
Сподели
Свързани новини