Wishlist
Начало / Новини / ЧЕСТИТА НОВА 2020 ГОДИНА!

ЧЕСТИТА НОВА 2020 ГОДИНА!

01 Януари 2020
ЧЕСТИТА НОВА 2020 ГОДИНА!

2020-та година вече е факт! И през тази година ще те зарадваме с най-новата и най-качествената музика! Ще продължим да ти пускаме ексклузивни премиери на хитове и ще ти поднасяме най-интересното от света на шоубизнеса. Нашите водещи ще се погрижат за доброто настроение и ще те срещат с най-яките гости от българската и световната музикална сцена.


А докато се забавляваш с хитовете от ефира ни, ти припомняме няколко традиции, свързани с посрещането на новата година:


Руснаците, за да приветстват новата година, след дванадесетия удар отварят вратата на дома си. По време на бившия Съветски съюз е прието да се разменят подаръци, най-често шоколадови бонбони.

Италианците носят червено бельо, а на трапезата слагат свински бут и леща, като признак на късмет и богатство през новата година.

Англичаните по традиция не посрещат новата година с шумни празненства, нито пък е прието да се канят гости.

Шотландците ходят на гости дори на хора, които не познават. Обичай е да излизат облечени като коминочистачи.

Испанците излизат на улицата и си разменят подаръци, когато часът удари 12.

Португалците закачат над новогодишната маса добре запазен грозд, и докато часовникът отмерва дванадесетте удара, всеки бърза да откъсне и изяде последователно 12 зърна, като в същия момент си намисля желание за всеки един от дванадесетте месеца.

Японците посрещат новата година рано сутринта на 1 януари, поздравяват се с чаша студена вода и след края на обичайните 108 камбанни удара всеки бърза да се изкачи на високо, за да приветства слънцето.

нова 2020 година честита
Сподели
Свързани новини