Wishlist
David Guetta & OneRepublic
David Guetta & OneRepublic
I Don't Wanna Wait
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Боро Първи разкри тайната за популярност в Threads | THE VOICE BACKSTAGE

Боро Първи разкри тайната за популярност в Threads | THE VOICE BACKSTAGE

“Моите публикации са скандално големи хитринки, но не и скандали, с които да обиждам.“, обясни "Президентът на Threads".

22 Декември 2023
Боро Първи разкри тайната за популярност в Threads | THE VOICE BACKSTAGE

Човекът, който винаги е ПЪРВИ, Боро Първи гостува в студиото на The Voice, за да представи последния му албум „Песни за сватби и погребения“, както и превърналият се в хит проект „Нощни птици“. С рапърът нямаше как да не си поговорим и за най-актуалните събития в българското онлайн пространство – активирането на социалната мрежа Threads за Европа и популярността, която Боро натрупа там и разбира се активността, която проявява в социалната мрежа.

„В „Песни за сватби и погребения“ описвам живота като цяло. Обхванали сме абсолютно всички аспекти – има радост, тъга. Изкуството отразява истинския живот. Името на албума е и препратка към оркестъра на Горан Брегович, понеже в звученето има рап и афротрап бийтове, но и леки нотки, подправчица балкански семпли, мелодии, народни песни, фолклорни мотиви.“

„Нощни птици“ е втората песен от албума, която в първата седмица от добавянето ѝ в BG Voice Top10 веднага дебютира на първо място като най-харесван български хит в ефира на The Voice.

“Учуди ме, че тази песен гръмна така, защото тази песен е доста социална. Казвам в нея неща, които описват живота в една малка Балканска държа, каквато е България, които са и хубави и лоши – като живота. Радвам се, че има такъв успех. В клипа мега много прекалих, защото съм като гарвана от 90-те години. С дълга коса съм и черно-бял грим.“

Определено една от най-обсъжданите теми в момента е новата, за България и Европа, социална мрежа Threads. В нея се развихрят невероятни скандали, но и показва възпитанието и образованието на много от потребителите. Боро беше един от първите, които се присъединиха, а феновете го обявиха за „Президентът на Threads”. Той решава да се присъедини, защото е имал профил в Twitter преди години, но му е бил хакнат.

 „Липсваше ми този формат на къси, иронични редчета, които да пиша. Обикновено правя игра с думи, която правя и в музиката. Не всичко е за песен и това ми е перфектен отдушник за тъпизми, идейки, епиграмички. Много харесвам Радой Ралин, който е много саркастично-ироничен човек. Той казва много големи истини в много малки редчета. И така се вдъхновявам и пиша простотийки, които гърмят гига много.“

Боро не крие, че го дразни писането на шльокавица, което виждаме дори и от популярни личности, заради което тръгна шега с това и той започна да превежда англицизмите, които са актуални сред подрастващите, а и не само. Все пак има и нещо, което му липсва в Threads.

„Липсват ми политиците. Мен ме обявиха за Президента на „тръц“, но ми липсва истинския президент в Threads. Това би скъсило дистанция между хората и политиците и би могло да се роди нещо интересно.“

Какво е мнението на Боро Първи са пускането на по-провокативни и скандали „нишки“, къде изчезнаха последователите на повечето инфлуенсъри и ще им пострада ли имиджа там. Първи сподели и защо постоянно поправя V:RGO. Това и още интересни моменти от интервютото гледай в секция „Предавания | THE VOICE BACKSTAGE”.

Боро Първи Президентът на threads threads Нощни Птици Песни за сватби и погребения boro purvi
Сподели
Свързани новини