Wishlist
Начало / Новини / Бивша асистентка на Kanye West му повдигна обвинениня за сексуално насилие

Бивша асистентка на Kanye West му повдигна обвинениня за сексуално насилие

14 Октомври 2024
Бивша асистентка на Kanye West му повдигна обвинениня за сексуално насилие

Бившата асистентка на Kanye West твърди, че той я е насилвал сексуално в ново разширено дело.

През юни Лорън Пишота го съди за сексуален тормоз и неправомерно прекратяване на договора ѝ, като според съдебните документи, той е създал враждебна работна среда, като е изпращал множество неподходящи текстови съобщения по време на нейната работа. Тя също така обвини West, че я е заключил в една стая с него и е мастурбирал до нея.

Тогава West отговори на твърденията в изявление, направено пред Rolling Stone чрез своя правен представител, като нарече обвиненията на Пишота „неоснователни“ и обяви, че планира да заведе насрещно дело.

„Тя беше уволнена, защото не е достатъчно квалифицирана, изискваше неразумни суми пари (включително 4 милиона долара годишна заплата) и има многобройни документирани инциденти за нейното похотливо, необмислено поведение“, се казва в изявлението, в което се твърди, че Пишота е предложила секс на West на рождения му ден и е изпратила свои голи снимки на рапъра.

Сега бившата лична асистентка добави няколко нови твърдения към делото, включително, че тя е била дрогирана и сексуално нападната от West по време на звукозаписна сесия в студио в Калифорния.

В актуализираното съдебно дело, Пишота твърди, че тя и още един човек са били поканени на сесията в студиото. Твърди се, че опозореният рап магнат Diddy е бил съ-домакин на сесията, въпреки че не е посочен като страна в делото и няма обвинения в неправомерни действия срещу него. Твърди се, че са били сервирани напитки и всички е трябвало да пият от тях.

„Без знание на ищцата, напитката, която ѝ е била сервирана, е била примесена с неидентифициран наркотик. След няколко малки глътки от напитката, налята по указание на Kanye West от асистент в студиото и след това поднесена от Kanye, ищцата изведнъж започва да се чувства дезориентирана.“

Според обвинението, Пишота загубила контрол върху тялото и говора си и не помни останалата част от вечерта.

На следващия ден Пишота се събудила „физически неразположена и объркана“ и изпитала „огромен срам и неудобство, че не може да си спомни нито един детайл от нощта си след първите глътки от нейното питие“.

Едва години по-късно Пишота разбрала, че е била сексуално насилвана, след като West ѝ разкрил, че са се били "забили" по време на сесията в студиото.

След това тя казала на West, че няма „никакъв спомен от онази нощ“ , а рапърът се засмял и казал: „Жените обичат да казват, че не помнят.”

Новината за делото идва само няколко дни след като бивш служител повдигна обвинения срещу Kanye, като твърдеше, че рапърът го е наел да шпионира семейство Кардашиан и да следва съпругата му Bianca Censori.

Според жалба, подадена в Лос Анджелис в четвъртък (10 октомври), анонимен мъж от Мичиган, идентифициран като Джон Доу, твърди, че рапърът го е наел около декември 2022 г. като заместник-директор на кампанията.

Доу твърди, че ролята му обаче била директор на разузнаването, като чвеокът е трябвало да провежда „различни разследвания“ на адвокати, на лица, които са съдили рапъра, както и на неговото семейство и близки като неговата бившата и настоящата му съпруга.

The Voice – We Love Music!      

kanye west
Сподели
Свързани новини