Wishlist
Начало / Новини / Бащата на Avicii направи сърцераздирателна изповед за самоубийството на звездата

Бащата на Avicii направи сърцераздирателна изповед за самоубийството на звездата

17 Юни 2024
Бащата на Avicii направи сърцераздирателна изповед за самоубийството на звездата

Klas Bergling, бащата на Avicii, сподели мнението си за трагичната смърт на сина си.

Диджеят, чието истинско име беше Tim Bergling, отне живота си през април 2018 г. на 28-годишна възраст, след дълга борба с психичното си здраве. 

Сега семейството му издава книга с непоказвани досега снимки от живота му, озаглавена "Avicii: Животът и музиката на Tim Bergling", чрез Фондация Tim Bergling, която беше създадена през 2019 г., за да насърчава лечението на психичното здраве.

78-годишният му баща споделя пред BBC:

"Липсва ми всяка една минута. Разбира се, че си говоря с него всеки ден. Но...признавам си, понякога му се ядосвам. Защо го направи? Защо ни изостави?"

Той сподели и мнението си за успеха на сина си:

"Tim означаваше много за младите хора - неговата музика, текстовете му и той като човек. Първоначално не разбирах защо, но после един фен каза "Tim беше автентичен" и разбрах. Много млади хора се свързват с тази автентичност, неговата честност и борби."

Семейство Bergling бяха съкрушени от смъртта на музиканта, публикувайки изявление след самоубийството му, което гласеше: „Нашият любим Tim беше търсач, крехка артистична душа, търсеща отговори на екзистенциални въпроси... Когато спря да прави турнета, той искаше да намери баланс в живота, за да може да бъде щастлив и да прави това, което най-много е обичал – музиката. Той наистина се бореше с мисли за смисъл, живот, щастие. Не можеше да продължава повече. Искаше да намери мир. Tim не беше създаден за бизнес машината, в която се озова; той беше чувствителен човек, който обичаше феновете си, но избягваше светлината на прожекторите. Tim, завинаги ще бъдеш обичан и ще ни липсваш."

 The Voice – We Love Music!  

avicii баща диджей klas bergling
Сподели
Свързани новини