Wishlist
Начало / Новини / "Banana" на Shaggy и Conkarah се превърна в новата сензация

"Banana" на Shaggy и Conkarah се превърна в новата сензация

10 Юни 2020
"Banana" на Shaggy и Conkarah се превърна в новата сензация

Музиката на ямайския реге изпълнител Shaggy бе задължителна по време на купоните през 90-те. Той е отново на върха на класациите с ‘Banana’ —  колаборативен проект с Conkarah. Той казва, че е наистина хубаво да се задържи толкова много години и през толкова много трендове. Да оглави музикалните класации не е нещо ново за печелилия награди Grammy изпълнител, който доби масивен успех с парчета като ‘It wasn’t me’, ‘Boombastic’ и ‘Angel’. Но ‘Banana’, издигайки се на върха в TikTok, е нещо специално за него.

Тракът от 2019 се превърна в сензация, благодарение на banana предизвикателството. От обикновени хора до знаменитости, включително индийската телевизионна звезда Rashami Desai, хората свалят очилата от очите си, докато танцуват. “Има много индийски фенове, приели предизвикателството, и публикувах много от тях. Наистина сме благодарни, че тази песен усмихва лицата на толкова много хора“, казва певецът.


Австралийската звезда по крикет David Warner  убеди семейството си да приеме предизвикателството.

Shaggy нарича предизвикателството  “семейна работа!”. Изпълнителят би го направил и със семейството си, но в момента те са в Ямайка, а той – в Ню Йорк. 

С Conkarah той дава нова интерпретация на хита от Harry Belafonte от 1956 г. ‘Banana boat (Day-O)’. В миналото Shaggy също е работил по пресъздаване на песни. Първият ми хит от 1993, ‘Oh Carolina’, е танцувален ремикс на песента от Folkes Brothers. Сингълът мъ ‘Girls just wanna have fun’, с рапъра Eve, ползва семпъл от хита Cyndi Lauper от 1983. Той казва, че е по-лесно да направиш песен, която вече съществува, защото, бъдейки хит преди, тя вече е доказала се. “Тогава трябва само да добавиш как ти я чувстваш и ново настроение. Понякога е чудесно да представиш отново песен на по-младото поколение, за да преоткрият оригинала. Мисля, че наистина е чудесно, но е хубаво и да пишеш оригинални материали“, казва певецът.

Сега феновете нетърпеливо очакват предстоящия албум Hot Shot 2020, който се очаква на 10 юли. С този проект Shaggy ще отпразнува 20-та годишнина от хитовия албум Hot Shot.

Засега той чака нещата да се върнат към нормалното след карантината. Когато се вдигне, той казва, че ще „си даде време да се наслади на природата и всички неща, с които сме благословени и понякога взимаме за даденост“.

новата превърна banana shaggy conkarah сензация
Сподели
Свързани новини