Wishlist
Начало / Новини / Арестуваха бивш главатар на банда за убийството на Tupac Shakur преди 27 години

Арестуваха бивш главатар на банда за убийството на Tupac Shakur преди 27 години

01 Октомври 2023
Арестуваха бивш главатар на банда за убийството на Tupac Shakur преди 27 години

Гангстер бе арестуван в САЩ за убийството на Tupac Shakur - 27 години след престъплението, предаде Ройтерс.

Легендарният рапър бе прострелян от преминаваща кола в Лас Вегас на 7 септември 1996 г. и почина шест дни по-късно в болница. Той бе само на 25 години.

Дуейн Дейвис - бивш главатар на банда, известен като Кийфи Ди - е бил арестуван вчера сутринта и по-късно през деня голямо жури в щата Невада му е повдигнало обвинения в убийството на Tupac Shakur.

Дейвис, който сега е на 60 години, отдавна призна, че е бил в колата, от която е стреляно по Tupac. В същото време в книга, издадена през 2019 г., той твърди, че се е намирал отпред, а изстрелите са били произведени от човек, седящ отзад.

Въз основа на нови елементи от разследването, което е напреднало бързо това лято, прокуратурата обаче смята, че е много вероятно именно Дейвис да е отговорен за убийството на Tupac.

Рапърът бе прострелян смъртоносно, докато караше към нощен клуб, след като бе гледал с приятели мача за световната титла по бокс в тежка категория при професионалистите между  Майк Тайсън и Брус Селдън бой в Лас Вегас. Тайсън победи и отпразнува успеха си с Tupac малко преди покушението.

Tupac Shakur спечели редица музикални награди, а по света са продадени над 75 милиона копия от негови албуми. 

 

арест tupac shakur убийство
Сподели
Свързани новини