Wishlist
Purple Disco Machine, Sophie and The Giants
Purple Disco Machine, Sophie and The Giants
In The Dark
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Платена публикация: Бет365 отбелязват спад от 8% по време на пандемията

Платена публикация: Бет365 отбелязват спад от 8% по време на пандемията

23 Ноември 2021
Платена публикация: Бет365 отбелязват спад от 8% по време на пандемията

Хазартната индустрия е една от най-бързо развиващите се в световен мащаб.  В този бранш от години има много солидни компании, които ежегодно трупат милиарди долари печалба. Конкуренцията е голяма и всеки букмейкър се стреми да предложи нещо по-добро от всички останали, за да привлече повече клиенти.

Една от водещите компании в този бизнес е британската Бет365. Тя е основана през 2000 година от Денис Коутс и е със седалище град Стоук он трент. Компанията предлага изключително голямо разнообразие от хазартни казино игри и спортни залози на над 21 милиона свои клиенти в 200 страни по целия свят, където има лиценз за дейността си, като всички те се обслужват от над 3500-те ѝ служители. Освен това Бет365 е спонсор и на много футболни клубове, включително и българските Лудогорец и Славия. Компанията разполага с платформи за залагания на живо на спортни събития и всички потребители, които имат регистрация в сайта Бет365 и открита сметка могат да се възползват и от много други опции в реално време.

С течение на годините бет365 набира популярност и става една от водещите в хазартната индустрия. Букмейкърът два пъти е носител на наградата за Оператор на 2017 година, което е показателен фактор за работата ѝ. За същият период тя отчита рекорден ръст на приходите, които нараснаха с 30%  от 2.17 милиарда до 2.83 милиарда британски лири. Причина за генерираните печалбите в периода 2016–2017 година е и проведеното през лятото на 2016 година Европейско първенство по футбол. Най-голямата част от приходите за букмейкъра са благодарение на платформата ѝ за залози в реално време Чрез този продукт Bet365 печели до 72% от всичките си приходи. Освен всичко това ръст има и в залозите през мобилни устройства.

Както знаем обаче световната пандемия от Ковид 19 се отрази доста зле финансово на световната икономика в различни нейни отрасли. Тази криза се отрази и в света на хазарта, защото се наложи отлагането или дори отмяната на много спортни събития. Поради тази причина Бет365 отчете спад от 8% в приходите си, като [l1] те се понижиха до 2.81 милиарда британски лири в края на финансовата година през Март 2020 година. Оперативната печалба на компанията се понижи драстично с цели 74% и от 758 милиона паунда за 2019 падна до 195 милиона паунда. Друга причина за намаляване на печалбата на компанията е ръста в заплащането на четиримата представители от борда на директорите, сред които е и собственичката Денис Коутс. Въпреки пандемията и световната икономическа криза компанията успя да се завърне към своята рентабилност в Австралия, където отчете рекордни приходи от 190.3 милиона австралийски долара (101 милиона британски лири) за финансовата година, приключила през март 2021 година.  Най -вероятно приходите й са отбелязали ръст поради силното повишение на онлайн хазарта.

*Хазартът е забранен за лица под 18 годишна възраст. Хазартът води до пристрастяване и трябва да се залага разумно и отговорно. При проблем е необходимо да се потърси лекарска помощ.




време пандемията отбелязват спад платена публикация бет365
Сподели
Свързани новини